מרק בניחוח של חורף






אצלנו בבית אוהבים לאכול מרקים.זה כיף,זה מחמם,זה עושה נעים בבטן.
השבוע ששירי הרימה לי להנחתה-"בא לי מרק",אני מיד בודק מה יש במקרר ומכאן ממשיך הלאה.
החלטתי לעשות מרק כרובית,אבל בשביל להעצים את הטעם שלה,הקפצתי אותה בחמאת עיזים,הכרובית התקרמלה היטב,החמאה הוציאה טעמים אגוזיים ומכאן כל תכולת המחבת עברה לסיר עם חלב,להמשך בישול.
לאחר ריכוך הכרובית,הכל נטחן לקרם חלק.
את המרק הגשתי גם עם ארטישוקים שבישלתי לפני כן  בתוך המרק וא"כ הקפצתי במחבת.גרידת לימון מעל הכל ויחד עם שמן כמהין להשלמת החורפיות,המרק היה מענג.תשאלו את שירי.


1 ראש כרובית
100 גרם חמאת עיזים או כל חמאה אחרת
1 ליטר חלב
מלח

1 לימון
2 לבבות ארטישוקים חלוטים וחתוכים לשישיות
שמן כמהין


חותכים את הכרובית לתפרחות קטנות ומקפיצים במחבת רחבה יחד עם החמאה על להבה בינונית כ-7-8 דקות תוך כדי הקפצה,עד להשחמה קלה של הכרובית.מחממים סיר עם חלב ,יוצקים את הכרובית יחד עם כל החמאה לסיר ומוסיפים מעט מלח.מבשלים כ-20 דקות עד לריכוך מלא.טוחנים בעזרת בלנדר לקרם חלק.
מניחים מרק בקערות,מקפיצים את הארטישוקים במחבת עם מעט שמן זית,מלח ומיץ לימון.מניחים ארטישוקים במרכז המרק,מגרדים מעט מקליפת הלימון לתוך המרק ומזלפים שמן כמהין.אפשר ואף רצוי להגיש יחד עם גבינה כחולה,לבאנה או גבינה מיושנת אחרת.







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש