סלט גויאבה


על הריח המשכר של הגויאבה כבר דיברתי,גם על טעמה אין על מה לדבר,אז למה לא להכין ממנה סלט?

מלפפונים וזוקיני טרי שנפרסו דק דק במנדולינה,יחד עם עלי סלרי ובזיליקום וכמובן קוביות גויאבה,אלו הירקות.
תיבול טעים של חומץ שזיפים,חומץ אגוזים ושמן אגוזי לוז שסביר להניח שיש בכל בית היוו את התיבול.גבינת דנה בלו מפוררת לתוך הסלט השלים את החריפות הנדרשת.חובה לנסות בבית,הגויאבה עושה את כל ההבדל.


1 מלפפון פרוס דק
1 זוקיני פרוס דק
1 גויאבה חתוכה לקוביות
10 עלי בזיליקום
2 גבעולי סלרי קצוצים יחד עם העלים

50 מ"ל שמן אגוזי לוז או שמן זית
50 מ"ל חומץ שזיפים
50 מ"ל חומץ אגוזי מלך
כפית מלח
כף דבש

חומץ בלסמי מצומצם
גבינת דנה בלו
קרעי לחם מוקפצים קלות על מחבת עם שמן זית

מערבבים את כל הירקות יחדיו.
מערבבים את מרכיבי הרוטב וטוחנים קלות בבלנדר.
מתבלים את הסלט עם הויניגרט ומוסיפים חתיכות נדיבות של הגבינה.מניחים בצלחות הגשה,מזלפים בלסמי מצומצם ומפזרים קרעי לחם.בתיאבון.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש