שום שחור
שום שחור,יש דבר כזה.
השום השחור מוכר כבר שנים רבות במטבח האסייתי והוא נוצר ע"י חימום ראשי שום שלמים למשך מספר ימים עד שהשום הופך לצבע השחור.התהליך הזה מאריך את חיי המדף לכמה חודשים וגם כמות הנוגדי חימצון גדלים.המרקם רך והטעם מתוק חמצמץ ומזכיר טעמי בלסמי,תמרינדי ואף ליקריץ.
עכשיו המוצר זמין בארץ והפיצו אותו לכל המסעדות וסביר להניח שיצוץ בכל מקום,תלוי מי רוצה לשלם את מחירו,כ-200 שקל לקילו שום.
ומה עושים עם השום השחום הזה?מורחים על ברוסקטה,משלבים בריזוטו,טוחנים לקרם או מקשטים במנות.
השום השחור מוכר כבר שנים רבות במטבח האסייתי והוא נוצר ע"י חימום ראשי שום שלמים למשך מספר ימים עד שהשום הופך לצבע השחור.התהליך הזה מאריך את חיי המדף לכמה חודשים וגם כמות הנוגדי חימצון גדלים.המרקם רך והטעם מתוק חמצמץ ומזכיר טעמי בלסמי,תמרינדי ואף ליקריץ.
עכשיו המוצר זמין בארץ והפיצו אותו לכל המסעדות וסביר להניח שיצוץ בכל מקום,תלוי מי רוצה לשלם את מחירו,כ-200 שקל לקילו שום.
ומה עושים עם השום השחום הזה?מורחים על ברוסקטה,משלבים בריזוטו,טוחנים לקרם או מקשטים במנות.
תגובות
עזוב לקנות, איך מכינים לבד?(:
בהשראתך קניתי אתמול שום שחור בסופר. זוג ראשים...
איך עושים מהם קרם שום שחור?
תודה רבה!