מרק עגבניות ולחם

 אחרי החוויה הכיפית אצל ארז קומרובסקי,התחשק לי להכין את המרק עגבניות ולחם שאכלתי אצלו,כזה פשוט,ככה טעים,בשביל ששירי גם תיהנה.אז לקחתי קילו וחצי עגבניות,בשביל לחלוט אותם יש לקרוץ איקס בסכין בתחתית העגבניה ולהוציא עם כף פריזיאן או סכין את העוקץ מעל.


 חולטים ל30 שניות במיים רותחים.
 מקלפים,אין צורך לקרר את העגבניות לעצירת בישול,הם גם ככה עוד רגע התבשלו בסיר.
 קוצצים.
 מניחים בסיר עם כוס מיים ומבשלים.

                                                                 
                                                                             לאחר 10 דקות



                                                                      לאחר 30 דקות

קורעים לחם ישן לחתיכות ומניחים בסיר.מערבבים היטב.
ניגשתי ל"חצר",בשביל לקטוף בזיליקום.


 לכמות העגבניות הזו שבישלתי הוספתי 150 מ"ל שמן זית,תוך כדי טריפה.
 לאחר 35-40 דקות בישול מוסיפים מלח לפי הטעם,10 עלי בזיל ו3 שיני שום קצוצות
 זהו,המרק מוכן,קצת פרמז'ן מעל או גבינת לבנה ונהנים.

תגובות

עדן אמר/ה…
יאמי.
מה בדיוק כמות גדולה כזאת של שמן זית עושה ?
שובב קולינרי אמר/ה…
יוצר אמולסיה, מעדן ומוסיף טעם,בדומה למה שחמאה עושה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש