עוד סלט אווז




כל תקופה מסויימת בא לי חשק לסלט שוק אווז.שוק אווז הוא חומר גלם שאני מאוד אוהב וכיף גדול לשלב אותו בסלט קר עם הרבה הרבה מרכיבים מרעננים.
הרעיון הוא לשלב הרבה טעמים ומרכיבים,שבכל ביס יהיה משהו חדש ומפתיע,פעם מתוק,פעם חמוץ,פעם פריך,פעם רך.
הפעם שידכתי לבשר האווז באפייה שלו ריבת תאנים שישבה במקרר זמן מה וחיכתה שאנצל אותה.השוקי אווז יזדגגו להם וקיבלו מעטה קרמלי עדין.לאחר פירוק הבשר מהעצמות ערבבית יחד עם קוביות מנגו,שזיפים,כרוב לבן,סלק טרי שנפרס דק דק והרבה עשבי תיבול.התיבול התבסס על סויה ולימון,שמן אגוזי לוז החליף את השמן זית ומעט סילאן תאנים חיזק את הטעמים.מה שנשאר זה לבלוס מול הטלויזיה,מומלץ עם בקבוק בירה קרה ליד.

רבע כרוב לבן פרוס דק
סלק קטן מקולף וחתוך לשערות דקיקות
מנגו חתוך לקוביות גסות
2 שזיפים אדומים מגולענים ופרוסים דק
2 ענפי סלרי פרוסים דק
10 עלי בזיליקום
10 עלי נענע
כוס אטריות אורז מבושלות
2 מלפפונים חצויים ופרוסים לאורכם
רבע פלפל חריף פרוס דק

מיץ מלימון אחד
5 כפות סויה
3 כפות שמן אגוזי לוז או שמן זית
2 כפות סילאן תאנים,אפשר להחליף בסילאן תמרים

2 שוקי אווז
3 כפות ריבת תאנים או כל ריבה טעימה אחרת
1כוס יין לבן
1 כפית מלח


מורחים את שוקי האווז בריבה ומניחים בתבנית.מפזרים מלח ויוצקים את היין הלבן.מכסים בנייר כסף ואופים בחום 150 מעלות ל3-4 שעות עד שהבשר מתפרק מהעצם.מצננים מעט ומוציאים את הבשר אווז ללא עור ועצמות.
מערבבים את בשר האווז עם כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה יחד עם מרכיבי הרוטב,טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.מגישים לצלחות.


תגובות

דני אמר/ה…
נהדר.גם אני מאוד אוהב לעבוד עם שוקי אווז, בעיקר במאכלי קדרה. איך אתה מזגג את השוקיים? אתה מורח אותן בריבה לפני הצליה או במהלכה? כמו כן, באיזו טמפ' אתה צולה אותן שלושה שעות?
שובב קולינרי אמר/ה…
הי דני

הוספתי לפוסט את המידע שהיה חסר לך.
דני אמר/ה…
מעולה, תודה. ננסה את השיטה הזאת בפעם הבאה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש