ביקור ביקיניקו טנקה
השבוע לכבוד היומולדת שלי החלטתי ללכת למסעדה יפנית ולצאת מכל שגרת הים תיכוניות של שאר המסעדות.
ההתלבטות הייתה בין כמה מסעדות וההחלטה נפלה על מסעדת יקיניקו טנקה בגלל העיצוב והחוויה.
המסעדה נמצאת בהרצליה ונותנת חוויה שונה של אכילה,מגיעים לחדר זוגי וסגור רק בשבילנו, המעוצב בסגנון יפני(חוץ מהבלונים שקושטו לכבודי).יש לחלוץ נעליים בכניסה וא"כ מתיישבים אל השולחן שבמרכזו היקיניקו-גריל יפני עם אבנים לוהטות שאינו מוציא עשן והוא מרכז החוויה,בעזרתו הסועדים צולים לבד את הבשר.
אנו הזמנו את תפריט העשור שעולה 200 שקלים לאדם וכולל סאקה חם טעים ונעים,שתייה קלה,כמה פתיחים ושני סבבים של בשר.לסיום סורבה וגלידה.
בהתחלה הגיע סלט ירקות,קצת חסה גזר ועוד ברוטב שמכיל סויה,שמן בוטנים ועוד כמה דברים שהיה טעים.
א"כ מעין חביתת ירק שמגיע בליווי רוטב יפני נוסף.
בשולחן יש גם ממרח מיסו וסויה מתוקה ואפשר להוסיף עוד טעמים לאוכל אם מתחשק.
קדירת פירות ים לא גדולה מידי של שרימפס,קלמארי וכרוב צלוי שוחים ברוטב,היה גם כן טוב מאוד.
ההמשך היה צלחות של פרוסות בשר דקות-חזה אווז,חזה עוף,פילה בקר,בשר לבן ושורט ריב,הנתחים מתובלים ומה שנותר זה לצרוב אותם קלות מכל צד וליהנות.
יחד עם זה הגיע קערת ברזל לוהטת עם אורז,ירקות וביצה שהמלצר ערבב אותה בטירוף לתוך האורז ואמר להמתין לרגע עד שהאורז יהפך מעט קריספי בדפנות.
יש כאלו שאולי ירגישו שזה לא מספיק אוכל כי העין מטעה למראה הפרוסות הדקות,אנחנו די שבענו מהארוחה.
לסיום לקחנו סורבה סאקה ורימונים,גלידת שומשום וגלידת תה ירוק שהיו נחמדים.
לסיכום,המסעדה מנפקת חווית ארוחה נחמדה ביותר ואולי הדבר היחיד שיכול להפריע זה החדרים הצמודים זה לזה כך שאפשר לשמוע את הסועדים ליד או שזה יכול להיות חלק מהחוויה גם כן.
ההתלבטות הייתה בין כמה מסעדות וההחלטה נפלה על מסעדת יקיניקו טנקה בגלל העיצוב והחוויה.
המסעדה נמצאת בהרצליה ונותנת חוויה שונה של אכילה,מגיעים לחדר זוגי וסגור רק בשבילנו, המעוצב בסגנון יפני(חוץ מהבלונים שקושטו לכבודי).יש לחלוץ נעליים בכניסה וא"כ מתיישבים אל השולחן שבמרכזו היקיניקו-גריל יפני עם אבנים לוהטות שאינו מוציא עשן והוא מרכז החוויה,בעזרתו הסועדים צולים לבד את הבשר.
אנו הזמנו את תפריט העשור שעולה 200 שקלים לאדם וכולל סאקה חם טעים ונעים,שתייה קלה,כמה פתיחים ושני סבבים של בשר.לסיום סורבה וגלידה.
בהתחלה הגיע סלט ירקות,קצת חסה גזר ועוד ברוטב שמכיל סויה,שמן בוטנים ועוד כמה דברים שהיה טעים.
א"כ מעין חביתת ירק שמגיע בליווי רוטב יפני נוסף.
בשולחן יש גם ממרח מיסו וסויה מתוקה ואפשר להוסיף עוד טעמים לאוכל אם מתחשק.
קדירת פירות ים לא גדולה מידי של שרימפס,קלמארי וכרוב צלוי שוחים ברוטב,היה גם כן טוב מאוד.
ההמשך היה צלחות של פרוסות בשר דקות-חזה אווז,חזה עוף,פילה בקר,בשר לבן ושורט ריב,הנתחים מתובלים ומה שנותר זה לצרוב אותם קלות מכל צד וליהנות.
יחד עם זה הגיע קערת ברזל לוהטת עם אורז,ירקות וביצה שהמלצר ערבב אותה בטירוף לתוך האורז ואמר להמתין לרגע עד שהאורז יהפך מעט קריספי בדפנות.
יש כאלו שאולי ירגישו שזה לא מספיק אוכל כי העין מטעה למראה הפרוסות הדקות,אנחנו די שבענו מהארוחה.
לסיום לקחנו סורבה סאקה ורימונים,גלידת שומשום וגלידת תה ירוק שהיו נחמדים.
לסיכום,המסעדה מנפקת חווית ארוחה נחמדה ביותר ואולי הדבר היחיד שיכול להפריע זה החדרים הצמודים זה לזה כך שאפשר לשמוע את הסועדים ליד או שזה יכול להיות חלק מהחוויה גם כן.
תגובות
חלק מהבילוי עבור הישראלים זה לראות ולהיראות (דגש על ה-לראות).
ומנגל יוצא יותר טעים בפארק.