איך לבנות קינוח בשכבות

הקינוח הנ"ל הוא קינוח שיושב אצלי בראש כבר זמן מה ויצא לפועל סוף סוף.
הרעיון של הקינוח הוא ליצור שכבות של מרכיבים שיתנו שכבות של טעמים ויתגבשו לקינוח אחד מבלי להעמיס מרכיבים יתר על המידה ומתבסס בראש ובראשונה על הקציפת תפוח-גרניום שאני מאוד אוהב.גרניום הוא עשב תבלין פחות נפוץ ומאוד ריחני אך יש להיזהר איתו כי עודף ממנו והאסוציאציה הראשונה שעולה ממנו זה מטהר אוויר...

בסיס הקינוח הוא פאד'ג שוקולד שיוצא חם,אגוזי מקדמיה מקורמלים,קוביות תפוח,פרוסות דקות של שומר ועלי בזיל.
הקציפה מוקצפת מעל הכל ומעבר לג'לטין שבקציפה הוספתי מתיל צלולוז שיגרום לקציפה להישאר יציבה גם כאשר הקציפה תיגע בפאדג' החם.
על כל זה הונח טוויל שוקולד שנעשה משוקולד מריר מומס וקורנפלקס טחון ורודד לטוויל דק ונקרץ בעזרת רינג עגול.
על הטוויל-גלידת וניל וזילוף של שמן זית.



קציפת תפוח-גרניום-

5 תפוחי גרנד סמית
50 גרם סוכר
5 עלי גרניום
3 גרם מתיל צלולוז
5 דפי ג'לטין

משרים ג'לטין במיים קרים.מרתיחים 100 מ"ל מיים וממיסים את הג'לטין,מתיל וסוכר במיים.מצננים מעט.
סוחטים תפוחים במסחטת מיצים ומעבירים את המיץ,גרניום ותערובת הג'לטינים לבלנדר.טוחנים כחצי דקה.מעבירים לסיפון,ממלאים בגז ומקררים לכשעתיים.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש