ביקור במסעדת מוסקט



בשבוע שעבר,עת שבילינו כל המשפחה בצפון,השארנו את הילדים בבית והלכנו לסעוד בערב במסעדת מוסקט.
השף חיים טיבי,חוץ מזה שהוא אדם מקסים,חם ולבבי הוא שף גדול שמפליא בביצועיו עם גינה אורגנית צמודה שמספקת את רוב הירק,העגל והגדי למסעדה.באנו רעבים והזמנו כמות מנות לא מבוטלת,בתפריט מנות פתיחה מעניינות הקטנות יותר ממנות ראשונות וטוב לעשות ארוחת מיקס משני הקטגוריות.



בשר סרטנים כחולים על פולנטה,ביסק, סלט עלים ושמן ארגן היה פתיחה מצוינת,קרמי בטעמי ים,מצוין.



נתחי סלמון עם טרטר ירקות סלמון בוטרגה וקוויאר סלמון,היה עוד מנת פתיחה קטנה וטובה על טהרת הסלמון.



כסוני סלק במילוי גבינת צאן אורגנית עם טרטר סלק ושמן אגוזי לוז,הציגה את קונספט המסעדה היטב-אוכל בלי התעסקות מוגזמת אך עדיין יצירתי.



נתחי סינטה דקיקים עם קרוטוני פוקצה, אגס כבוש ביין ורוטב זרעי חרדל היה למעשה קרפצ'ו בקר עשוי היטב שפוגש אגס נעים בכל ביס.



ניוקי גבינות צאן על קרם שורשים,היו חמאתיים ובעלי טעם עשיר 



 
סלט ברווז  פיקנטי שבאותו יום הוחלף לעוף עדיין היה טעים,יחד עם חציל קלוי דלעת, צלויה קונפי שאלוט ופלחי הדר ברוטב הדרים חמוץ מתוק,היה מעט שמן אך הרוטב "הקליל" את כל העסק.



 
שקדי עגל בגריל פחמים על סלט חם של עלי סלק חומוס מהגינה האורגנית -על שקדי עגל אף פעם אי אפשר להגיד משהו רע,הם טעימים,שמנמנים ונימוחים,תוספת ירק וקרם מתחת ואנחנו מרוצים.



טורטליני ממולא עם כבד ברווז כרישה וירקות על קרם ארטישוק  היה דקיק ובעל טעם מעודן וכאן נסתיימו להם הראשונות.



דג אינטיאס צלוי בטאבון על פירה כרובית וירק גינה ברוטב ביסק,היה העיקרית היחידה שהזמנו,סה"כ מנה טובה ולא מכבידה אך לאחר כל כך הרבה מנות זה הספיק בהחלט.



בקינוחים לקחנו קדאיף גבינת צאן,שמן וניל, יוגורט וקולי נענע וקנולי במילוי קרם גבינת שמנת כבשים עם קולי בזיליקום.

קינוחים לכאורה פשוטים אך לאחר ארוחה מלאה כמו זו, זה בדיוק מה שהיינו צריכים,קדאיף חם ומפנק במילוי גבינה שתעשה נעים בבטן וקנולי עם מילוי קליל שנשטף עם תה צמחים.

כשמגיעים למוסקט לאכול בצהריים,כמו בטיסה,חובה להזמין מקום קרוב לחלון, אז נגלה הנוף היפהפה שמתצפת מלמעלה על כל האיזור.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש