מדריד- יומן מסע


 






ספרד היא מעוז קולינריה מעולה לפודיז, משלבת ישן וחדש, קלסי ומודרני, שילוב תרבויות, הרבה מסעדות מתוחכמות, עד היום יצא לי לבקר בספרד פעמיים, ופעמיים אלו היו בברצלונה. הפעם ארזנו ונחתנו במדריד.

אז טיסה דרך ארקיע, עם עיכוב של 3 שעות( גם בחזרה)
הגענו מאוחר, 00:15
ביציאה מהשדה תעופה במדריד שורה של מוניות
יש להגיע לתחילת השיירה ולקחת מונית, המחיר קבוע ומפוקח, 30 יורו. כנ״ל בחזרה ביקשנו מהמלון הזמנת מונית, אותו מחיר.

מזג אוויר(ביולי)- חם, כמו בארץ, אולי קצת יותר, 30-34 מעלות, ההבדל היחיד- לחות כמו באילת, 13% לחות אז פחות מזיעים, והרבה מקומות מוצלים, פארקים, הרחוב הראשי בצד אחד.

אמליץ בקצרה על מלון אחד וכמה מסעדות, בלי כל האתרים המוכרים והידועים לרוב.

מלון Barceló Torre de Madrid
מלוו מקסים ומודרני, 5 כוכבים, ארוחת בוקר מצויינת ועשירה, יושב על תחילת רחוב גראן ויה וצופה לכיכר דה אספניה, רצוי לקחת חדר עם נוף. יש בריכה מקורה.

https://maps.app.goo.gl/pbxJxwn3gTw21tPHA






















כיכר אספנייה עשו הפנינג סביב בארבי, הקרינו את הסרט על מסך גדול עם דוכני אוכל מסביב

נח ונעים לטייל על הגראן ויה ברגל וכשמתעייפים לוקחים קורקינט, על הרחוב שלל חנויות אוכל, ביגוד וכו׳, מדרימים עם הרחוב לכיוון כל הפיאצות ועד שוק סן מיגל












שוק סן מיגל,
פתוח מהבוקר עד 12 בלילה, עוברים דוכן דוכן ומנשנשים טפאסים שונים ומגוונים יחד עם בירה או אפרול,
לחמניות מאודות במילויים שונים, טפאסים קלסיים של אנשובי, ירקות כבושים וכו׳, דוכני חמון, פטטאס בראבס, מאפים מתוקים ועוד.
















StreetXO-

 מסעדה של שף מכובד ויצירתי בספרד, דיוויד מונוס, שהמסעדה היוקרתית שלו  DiverXO, מדורגת בין הטובות בעולם, אליה שידך אחות קלילה יותר ורעשנית יותר, את הStreetXO שאותה ביקרנו.
עם ישיבה רק על בר, צוות מקצועי שיוצרים מול הקהל אוכל מעניין וקוקטיילים יצירתיים, אין אופציה להזמנת מקום מגיעים ותופסים מקום בתור
















אז המסעדה נפתחת ב13:00, מגיעים קצת לפני ומתיישבים על הבר, תופסים מקום, מקבלים מספר ומזמינים קוקטייל בזמן הזה.
אנחנו הגענו 30 דקות לפני הפתיחה והיו כבר כמה זוגות לפנינו. קוקטיילים יצירתיים וטעימים מאוד כגון רום, קולה שמכינים במקום, שוקולד, צ׳יפוטלה ורוטב ברביקיו
או קוקטייל מאצ׳ה, תפוח, כוסברה וצ׳ילי עם מלח תולעים!
בזמן הפתיחה נכנסים למסעדה, מוזיקה גבוהה ברקע, מטבח פתוח מסביב לבר, ויאללה מזמינים אוכל.
רוב המנות קטנות, רצינו להזמין 10 מנות, ירדנו ל7, הסתבר לנו שגם זה היה קצת יותר מידי, כי בחלקן המנות יותר גדולות ויותר משביעות









דגמנו סשימי מרענן עם קרם פסיפלורה וצ׳ילי עם ניגוב של תפוצ'יפס ליד

היה גם:
סקאלופ וקפיר ליים
קארי יפני
ראמן בציר של כבד אווז
סנדוויץ בשר מלחמניה מאודה
גיוזה ברוטב תות וצ׳ילי שנראה כאילו מישהו דימם על המנה
לזניה קוריאנית

לקינוח הזמנו בריוש אוורירי ביותר עליו נמזג קרם וניל וראס אל חנות
ועוד קינוח של קציפת מסקרפונה אוורירית מאוד עם קרם בוטנים ובלסמי 

הכל היה מבוצע מצוין עם אוכל וקוקטיילים אינטראקטיביים
שאותם הטבחים והברמנים מתפעלים ביעילות, שווה ביותר.































המסעדה הבאה-
Sala de Despiece

מסעדת טפאסים קטנה מודרנית ומיוחדת, ישיבה על בר או שולחנות גבוהים, רצוי להזמין מקומות מראש 
.המנות קטנות ברובן, הזמנו 7 מנות לטעום ולחוות שלל טעמים

מתחילים בפתיח על חשבון הבית של מעין סופגניות קטנות סטייל ספינג' מאובקות באבקת צ׳יפוטלה 







היו גם אוייסטרים





מנת פרחי זוקיני קטנים עם קרם ציפוטלה פרמזן וסלק
מנגבים עם הפרחים את הקרם ואוכלים

מנה הנקראת רולקס, פרוסת פנצ׳טה דקה עליה קרם כבד אווז כמהין וחלמון שלם שבושל בטמפ נמוכה נשאר רך אל יציב, מלצרית חורכת על השולחן את הפנצטה ומגלגלת את כל תוכן החלמון והכבד אווז לרול זוגי, ביס מצוין

היה גם קרפצ’ו של בשר מיושן עליו נמרח מולנו כמהין עגבניות ושמן זית, מגלגלים ואוכלים , עוד ביס קטן ומושלם








לאחר מכן ארטישוק צעיר מטוגן בשלמותו עליו קרם אבוקדו וליים, טעים מאוד

מקרל בחמאת אנשובי שנחרך גם כן על השולחן והמלצרית יצרה לנו כריך איתו בלחם שספג את כל החמאה

נתח סינטה בחמאת עשבים היה נתח מיושן מעולה ברמתו.

שני קינוחים,
קינוח פלאן קממבר עם שוקולד וצנוברים מקורמלים
גלידת אפונה שגולגלה עם צמר גפן מתוק ועליה נגרס פולי קפה עם לימון וסוכר, 
קינוחים מעניינים יצירתיים וטעימים

מסעדה שווה במיוחד, לכאלה שמחפשים הברקות ואוכל מעניין






































Barracuda Mx- 
מסעדה מקסיקנית מומלצת מישלן, אוכל חריף, טעים, מנות קלילות ויצירתיות
 מנת סביצה חרפרפה ברוטב צילי חלפיניו חרוך.

מנה אדירה של מח עצם ענקית עם טרטר טונה וטאקו ליד, מרכיבים ביס קצת מהטונה, קצת מהמח עצם ונהנים 

לקינוח קרם קוקוס עם אננס חרוך, כיף של מקום












אמליץ גם על-
המבורגר Goiko
בורגר טוב עם כמה סניפים, תפריט מעניין ומגוון


לכל מחפשי ההחזרי מס/ tax free
יש ברוב מתחמי הקניות של El Corte Inglés 
איזור גדול שנועד להחזרי המס, חנויות שעובדים עם חברת global blue( רשום על הקבלות)

g_st=ic


























ועוד בונוס אחד, לכל אלה שנשארו לשיעור עד הסוף, שני שפים מברצלונה שהתארחו אצלי במסעדה השאירו לי את הרשימה הנ"ל של מסעדות במדריד,ממנה לקחתי את רשימת המסעדות שהייתי בהן, הרשימה עוד ארוכה,שכל אחד יחקור וימצא את זו שטובה בשבילו.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש