פנטונה




כשמגיע זמן הכריסמס באיטליהלא רקצצות עוגות הפנטונה בכל 

מקוםעוגות שמרים ( או מחמצתמסורתיות ואווריריות עם תוספות של שוקולדפירות מסוכריםיש גם עם בלסמי וכו׳.

אז החלטתי להרים את הכפפה ולהכין בבית. כן ,הפוסט קצת בדיליי מהתאריך המקורי של הכריסמס, אך עדיין...

המתכון המקורי קצת מתיש עם שלבים של 3 ימיםאני קיצרתי את 

התהליך המוגזםוהתוצאה… יותר ממושלמת.


מה מיוחד בבצקהוא מאוד רך ואף נוזליעם כמות ביצים וחמאה גדוליםוהדבר המיוחד הוא שלאחר אפייה תולים את העוגות הפוך 

בשביל שלא יצנחו ויישארו אווריריות.


מתכון בבקשה-




500 גרם קמח פיצה או לחם
250 גרם מחמצת
180 גרם מיים
200 גרם סוכר
לערבב את כל המרכיבים כחצי דקה רק ליצירת בצק. מניחים למנוחה של חצי שעה ואז במיקסר ללוש ולהוסיף בהדרגה-

3 ביצים שלמות ועוד 3 חלמונים
1 גרם שמרים יבשים
20 גרם דבש
7 גרם מלח

ללוש כ10 דקות, לתת מנוחה של כ5 דקות ואז ללוש שוב ולהוסיף בהדרגה 250 גרם חמאה רכה עד שהחמאה נטמעת היטב.
לבסוף מוסיפים 100 גרם שבבי שוקולד צ׳יפס , 5 כפות צימוקים כהים ו5 כפות קליפות הדרים מסוכרות, לשים עוד כ2-3 דקות ומתפיחים ל12 שעות.

לאחר מכן, יוצרים כדורים מהבצק ושמים בתבניות גבוהות כך שה בצק יגיע לחצי גובה של כל תבנית ומתפיחים עוד כשעתיים או עד שהבצק עולה מעל גובה התבנית. אופים ב160 מעלות ל35 דקות. מצננים לשתי דקות ומשפדים את העוגה בתחתית התבנית ( אם היא חד פעמית ) והופכים אותה ותולים בין שתי מדפים או בתוך תבנית גבוהה עד שמתקרר 

* ניתן ואף רצוי לפזר סוכר גבישי על המאפים לפני האפייה, או סוכר
* אפשר לגוון עם התוספות בפנטונה- אגוזים, פירות יבשים, שוקולד לבן וכו׳








 





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש