הירושלמית של אביב


כל שף מסתבר,עובר הרבה גלגולים בקריירה שלו, שבו הוא לרוב בהתחלה רוצה להראות כל מה שהוא יכול,מניח הרבה דברים על הצלחת,מפציץ את כל מה שלמד ואז לאט לאט מתמתן,3-4 מרכיבים בכל מנה,המנות יותר פשוטות ונגישות ואחרי כל זה פותח משהו עממי,משהו שבתכלס מדבר אליו ולקהל סועדים גדול.זה קרה לאייל שני מ"אוקיינוס" עד ל"מזנון",רושפלד עם "רושפלד" היקרה והיוקרתית  ועכשיו "הרברט סמואל" הנגישה והים תיכונית ועכשיו אביב עם "ירושלמית".
ה"ירושלמית" פתוחה כבר כחודשיים שלושה ואני ברוב חוצפתי עדיין לא ביקרתי שם(עד לשבוע זה),עובדים קשה ,מה לעשות?
ה"ירושלמית" היא דוכן של אוכל של אמא בפיתה.אורז בפיתה,חריימה בפיתה,קציצות של אמא,תבשיל בשר,קבב קצבים,הכול בפיתה.
אז השבוע הגעתי למקום,מה לא נפרגן לשף שאני איתו כבר כל כך הרבה שנים.
המקום יפהפה ומשרה אווירה ביתית ומאוכלס בהרבה סלב,למי שרוצה לחוות את אבק הכוכבים מקרוב.
הזמנתי לי מעורב ירושלמי מהביל,תוך כדי ההזמנה אפשר לנשנש סלט של פלפלים חריפים עם הרבה שום יחד עם פיתות קלויות.הפיתות טובות ומגיעות חמות,עד לביס האחרון הפיתה הייתה לוהטת.הפיתה הייתה מלאה בכל טוב חלקי פנים וסלטים והכול נשטף עם בירה שחורה.טעמתי גם את הקציצות של אמא מהחברותה שהיו יחד איתי וגם הם היו טובות,עמוסות ומפנקות,סה"כ מקום כיפי לשבת בו עם חברים ולבלוס פיתה בצהריים או רעב של אחת בלילה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש