ביקור אצל "איילת וגילי"



זכרון יעקב תמיד מצטיירת כמקום פסטורלי ושלו ולאחר ביקורי במסעדת "איילת וגילי" ,זכרון מרגישה לי כאילו הגעתי לטוסקנה(ואפילו לא הייתי אף פעם בטוסקנה)וממש עושה חשק לעבור לגור בה.
"איילת וגילי" זו המסעדה של גילי ליבר סולן להקת גאיה ובת זוגתו,איילת.איילת מנצחת על המטעמים במטבח בעוד גילי מנעים את זמנם של הסועדים לצלילי מוזיקה ושירה.
המסעדה פשוטה ונעימה,עם אוכל ביתי וטרי מאוד.במבט ראשון התפריט סטנדרטי ומכיל פרגית,שניצל,אורז ותפוח אדמה,אך יש להתמקד דווקא בדברים השונים יותר.שלל סלטים טריים עיטרו את שולחננו כמו סלט חסות,נקטרינה ושקדים,קינואה ועשבים,טאבולה רענן ועוד.
בעיקריות בשר בקר המבושל עם בלסמי היה טוב,כך גם מרק קובה מומלץ,למי שיש לו געגועים לאוכל של אמא\סבתא\השכנה.
סינייה הבנויה בקערה בשכבות הייתה נעימה וממלאת,יש אופציה דומה לצמחונים עם בצל ופטריות במקום בשר שמספקת בהחלט.
בקינוחים דואגת איילת לאפות עוגות שמרים בו במקום,אווריריות ותפוחות,יש עם שוקולד,יש עם חלבה,דאגו להודיע מראש שברצונכם בקינוח,כי האפייה לוקחת זמן מה.
רצוי לשבת בשלב הקינוח בחוץ או אף מתחילת הארוחה בשביל לתצפת על הרחוב השליו.
הקינוח לווה עם תה צמחים ששטף את הגרון תוך כדי צליל חליל וניגון על עוד מידי גילי וכולם רק מצפים שלאחר הניגון הכנעני יפצח פיו וישיר את השיר המוכר ביותר שלו,"יחד".






תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
איך נרשמים לשירות הודעות למייל על פוסטים חדשים?....
שובב קולינרי אמר/ה…
יש להירשם דרך הלחצן בצד שמאל כמנוי או ליצור rss

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש