ניוקי סולת

 ניוקי א-ל-רומנה,זה שמכינים מסולת הוא פתרון מצוין כשלא רוצים לטרוח בשביל הבישול,הטחינה,הערבוב והגלגול של ניוקי תפוח אדמה.מבשלים הכל יחדיו,מוסיפים ביצים,יוצקים לכלי,מקררים וחותכים.לתוך מסת הניוקי שמים גבינות בשלות איכותיות,ככל שיסריחו יהיה טעים יותר.הקלסיקה אומרת לקרוץ עיגולים מהניוקי ולאפות בתנור,אני חתכתי לגודל של ניוקי והקפצתי במחבת עם שלל ירקות ואקסטרא גבינות.

ליטר חלב
250 גרם סולת
50 גרם גבינת פרמז'ן,בושה בשלה,או כל גבינה אחרת
50 גרם חמאה
2 חלמונים
מלח
פלפל

מרתיחים חלב,מכניסים לחלב את הסולת,גבינות,מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה.מורידים מהאש,מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.יוצקים לתבנית רחבה או לאינגליש קייק ומקררים כחצי שעה-שעה עד להתייצבות.חותכים פרוסות ואז חתיכות בגודל ניוקי.הצעת הגשה-מקפיצים עגבניות שרי חצויות,שום,קרעים של פלפל חריף,בחבת חשה מקפיצים את הניוקי עם שמן זית עד להשחמה מכל הצדדים,מוסיפים למחבת את הירקות,מוסיפים מלח ופלפל ומגישים עם קרעי גבינה בשלה ועלי רשאד טריים.

תגובות

Winnie אמר/ה…
נראה נהדר! וזה גם מתכון ממש קל
מקווה לנסות בקרוב
תודה!
‏ליאת אמר/ה…
מתכון מעולה.
ניסיתי והצלחתי.
היום מנסה פעם שנייה.
אני ממש הצלחתי להפוך את הניוקי לעגלגלים ויפים.

ממליצה בחום

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש