תרשמו מתכון-
2 בטטות גודל בינוני
300 גרם קמח
10 גרם מלח
50 גרם גבינת ריקוטה
1חלמון ביצה
אופים בטטות בתנור על חום גבוה כשעה-עד ריכוך.מקלפים ומרוקנים את התוכן.יש לשקול למתכון 900 גרם בטטה.
מערבבים בטטה,גבינה,קמח,מלח וביצה לבצק אחיד ומעט דביק.מגלגלים לנקניקים וחותכים לניוקי.
תגובות
היי מאיר אם תוכל בבקשה להסביר איך אתה עושה את הניוקי מחית בננה או כל דבר אחר שהוא לא תפו''א (גזר וכו') כלומר מתכון. ואת החומר המייצב שאתה מכניס אליו וכמה ?
תודה =]
המייצב נקרא מתיל צלולוס,והוא מייצב חומרי גלם במגע עם חום.
400 מחית ירק או פרי כלשהו
4 דפי ג'לטין
5 גרם מתיל
משרים דפי ג'לטין במיים קרים.
מערבבים את המתיךל עם 100גרם מיים.מחממים על אש נמוכה עד להמסה.מוסיפים את דפי הג'לטין ומערבבים.
בבלנדר טוחנים את המחית יחד עם תערובת הג'לטינים כדקה.מניחים במקרר כ4 שעות לפחות,המתיל צריך להתגבש במחית.מכניסים לשק זילוף ומזלפים ניוקי לתוך סיר עם מיים רותחים,או שמזלפים על מגש ומקפיאים עד הצורך לשימוש.
יש כל מיני סוגים של מתילצלולוז, עם איזה אתה עובד? הבנתי שהסוגים השונים מגיבים שונה ולכן הכמויות משתנות.
תודה רבה ותמשיך עם הבלוג הזה, תענוג לקרוא.
מאיר
הנה קישור
http://blog.ideasinfood.com/ideas_in_food/2005/12/a_recipe_for_su.html