ברצלונה-יומן מסע

חזרתי מברצלונה,והיה נהדר.אז נתחיל בסיפורים והרשמים.

קודם כל יצרתי תמונות פנורמיות מקסימות-

הנוף של ברצלונה מפארק גואל


הכנסייה סגרדה פמילייה של גאודי



הנוף מגבעת המונטז'וויק


ההיכל האולימפי


והמזרקה של גאודי



היו גם נופים אחרים כמו התמונה הבאה



אפילו האיצטרובלים בברצלונה נורא חמודים



אבל בראש ובראשונה הטיול הזה היה טיול קולינרי.
6 מסעדות טאפאס,2 מסעדות עם כוכבי מישלן,2 חנויות שוקולד,שוק אחד ענק,וחנות לציוד מטבח מתקדם אלו היו היעדים המרכזיים שלנו.


נתחיל בחומרי גלם.ישנם הרבה חומרי גלם לא מוכרים בארץ


רמבוטן-די מזכיר ליצ'י במרקם ובמראה

מנגוסטין-פרי עם מעטה קשה אבל טעים מאודג'וקה-סוג של שורש עמילניהרבה סוגי פטריות



צדפות ארוכות שנקראות razor clamארנבות,פסיונים וחלזונות בשוק של ברצלונהחילזון אחד הצליח לברוחהשמן זית מאוד זול,ולפי מה שזה נראה, שמן סויה או קנולה הוא רק לטיגון עמוק שם.השמני זית הפשוטים כביכול נמכרים בבקבוקי פלסטיק שמוכרים לנו כבקבוקי השמן סויה וקנולה בארץ,אבל עדיין אלו שמנים באיכות כתית מעולה ונעים בין 2.5 ל3 אירו. ארוחת בוקר במלון,ארוחה שכזו לא מכירים בארץ,גבינות והרבה סוגי נקניקים,אין ירקות,אין סלט



השוק -שוק בוקריה,הוא שוק מצוחצח ומבריק,המוצרים מקבלים כבוד גדול,כל ירק ופרי מסודרים בסדר מופתי,והשפע עצום והכול סופר טרי.
לגבי המסעדות בהם בילינו,בפרק הבא...

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש