אבולוציה של קינוח גינה







מעשה שהיה כך היה.בקוואטרו, לקראת פתיחת המסעדה חקרנו,ניסינו ופיתחנו קינוחים לתפריט,אחד מהם הוא היער השחור,מעין ווריאציה מפורקת לעוגה הקלסית.ענת,השף קונדיטורית יצרה קינוח של מו שוקולד אפוי עשיר וטוב,פרלינים של שוקולד עם דובדבן,סורבה תות ומקרון פיסטוק.קינוח מצוין אך עדיין הרגיש לי שעדיין לא הגענו לנחלה.




ניסינו גם את אותו רעיון לבצע עם מוס פטל והמוס שוקולד אפוי מתחת בכמה פרזנטציות,אך זה היה עדיין לא מספק.




בשלב הבא חשבתי ליצור קרם מתפוחים מקורמלים וליצוק שכבה דקה על צלחת,מעל מוס שוקולד מריר גם כן בשכבה דקה ומעל כל זה מלא הפתעות שענת תיצור.הקרם תפוחים בהמשך התחלף לקרם פיסטוק,המוס שוקולד מריר נוסה גם עם שוקולד לבן לזמן קצר.מה שנוצר לבסוף זה קינוח  עשיר,מתוחכם,יפה ויזואלית וטעים מאוד.



זו התוצאה הסופית-הגינה-
קרם פיסטוק
מוס שוקולד מריר
קרמבל קקאו
פולי קקאו גרוסים
ספונג' ירוק ושחור
קרם קרמל מלוח
קרם וניל
מקל פילו במילוי קרם שקדים
גלידת פיסטוק
"פטריות" של שוקולד קרמל
קוביות תפוחים מקורמלים
"סלעים" של טופי
"קוויאר" פטל שחור



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש