טארט תאנים


זה לא בדיוק עונת התאנים,אבל בשוק ראיתי תאנים אז קניתי,האמת הם מצוינות,שמנמנות ומתוקות.
לאחר 5 ימים שנשנשתי אותם נשארו לי עוד כמה תאנים שכבר היו בשלות מאוד,רכות ועסיסיות,אז ייעדתי אותן לטארט
עם קרם שקדים מצוין מחוזק באמרטו,משהו שמאוד לקל להכנה,ככה,על הדרך.





לבסיס בצק פריך-
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה

לקרם-
100 גרם שקדים טחונים דק
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
2 כפות אמרטו

5 תאנים בשלות

לבצק-עם וו גיטרה מערבלים במיקסר חמאה וסוכר כדקה,מוסיפים קמח ולאחר חצי דקב את הביצה.אפשר לעשות את אותו תהליך במעבד מזון.בין שני דפי אפייה מרדדים דק את הבצק ומרפדים תבנית עם הבצק.אופים 10 דקות ב170 מעלות.
במיקסר מערבלים חמאה וסוכר,מוסיפים שקדים טחונים וביצים.יוצקים לתבנית עם הבצק האפוי,חוצים תאנים ומשבצים לתוך הקרם.אופים 35 דקות בחום של 170 מעלות,הקרם מקבל הזהבה ומעט גובה,ברגע שמרגיש שהוא יציב,העוגה מוכנה.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש