קינוח בערפל





קינוח אחד,3 מראות גדולות,אין ספור מרכיבים, בבית מפואר ללקוח מיוחד

עוגת גבינה קרוצה לעיגולים
מקרון תות
מקרון שוקולד
מרנג פטל
קרם פטיסייר
קרם פיסטוק
רוטב פטל
גלילי פריכים במילוי מוס מסקרפונה
דובדבני אמרנה
תותים טריים
טארט שוקולד רך
שטרוייזל קקאו
מוס שוקולד וטונקה שהוקפא בחנקן נוזלי

מוס טונקה בחנקן-

400 מ״ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
3 פולי טונקה קצוצים
1 כף קקאו משובח
1 כף סוכר

מחממים שמנת וטונקה על אש בינונית למשך 10 דקות.מצננים מעט ל10 דקות ומסננים.מוסיפים את השוקולד לשמנת,מערבבים ומוסיפים סוכר וקקאו.מעבירים לסיפון עם בלון גז אחד,מנערים היטב ומקררים לשעתיים לפחות.
מקציפים את המוס לתוך קערה לצורת גוש של מוס גדול.שופכים לקערה לנקן נוזלי ודואגים שהמוס יקפא מכל הצדדים.לאחר דקה מוציאים מהקערה ומניחים על משטח הקינוח או שוברים את הגוש חתיכות גסות.





 

 




תגובות

‏דביר אמר/ה…
היי מאיר,

שאלתי את אותה שאלה גם בפוסט שפירסמת ב18 לאוגוסט 2009 (אבל לא ידעתי אם תראה את התגובה שלי שם):

האם השרית בעצמך את פולי הטונקה בכוהל ע"מ לדלל את ריכוז הקומארין שבהם, או שהם מגיעים ככה כבר ממר. קייק?.

תודה על העזרה.
שובב קולינרי אמר/ה…
הם כבר מוכנים לשימוש,אסור בשום מדינה לקבל אותם טריים במצב שיגרום להזיות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש