ביקור ב"מגדלנה"



נא להכיר,מגדלנה שבקיבוץ מגדל בסמוך לכנרת,היא מסעדת שף ערבית מהטובות שיש, אם לא ה...


השף שמנצח על המסעדה הוא יוסף חנא המכונה זוזו,מספק אוכל ערבי נהדר וביחד עם חמודי,יד ימינו שמופיע כיום בתכנית משחקי השף(צד שמאל בתמונה,אני מצד ימין,כן?),הם יוצרים מסעדה לתפארת.


ההגעה למסעדה בצומת מגדל שנמצא במרכז קניות,לא מבשר על הבאות.עולים במעלית קומה אחת ואז נכנסים למתחם המסעדה שמשדר  יוקרתיות של מלון.שטח המסעדה גדול ואפשר להציץ לחדר הפרטי היפהפה והשקוף שצופה לכנרת ובו ניתן לארח קבוצת אנשים מצומצמת,שם השקיעו בריצוף רציני,צלחות חימר יפות וסובב את החדר תצוגה של כלי חרס שונים.



באשר לאוכל-הכל טעים!מאוד!

התחלנו בעלי גפן דקיקים ממולאים באורז,מג'דרה מבורגול,עדשים,בצל ובמיה.
גם כן דגמנו כרובית בטמפורה שמוגש עם רוטב פלפלים,סלט טאבולה מפוצץ ירק,לחמאג'ון של בשר קצוץ וטחינה מעל,
קובה מטוגן שאפשר לבחור בין אופצייה של מילוי עם בשר או מוצרלה,המוצרלה נבחרה והייתה מצויינת.
כל אלה היוו את המנות הראשונות ובלי יוצא מן הכלל היו מגרות חיך וסופר טעימות ואם לא די בכך,ניגבנו גם חומוס ובלסנו גם סלט פאטוש עם קרעי פיתה מטוגנים.












אפשר בכיף לשבוע רק מהראשונות,אך לא רק אליהם התכנסנו כאן.
בעקריות-קבב ענתבלי,קבב עסיסי ואיכותי על סלסת עגבניות חמה היה מעורר חושים,צלעות טלה שמנמנות גרמו לנו לרעוב מחדש ולקינוח דג דניס עסיסי שהגיע שלם,נמשח בשמן זית ועשבים טריים והיה נימוח ביותר.




בקינוחים אפשר גם כן לחוש שנמצאים במסעדת שף,קינוחים בצנצנות,מנות מעוצבות,כמו שצריך.

כנאפה עדינה עם מתיקות מאוזנת הייתה נהדרת,מלאבי עם רוטב פירות ומוס שוקולד ולרונה חתמו את הארוחת
ה"טעימות" המופלאה.

מגדלנה היא מסעדה עם אווירה נהדרת,משקיפה להרים,פסטורלית ביותר,בקיץ אפשר גם לשבת בחלק החיצוני של המסעדה שבה בריכות דגים וצמחייה.כשמגיעים לטיול צפונה ברור עכשיו איפה צריך וחייב לעצור.












תגובות

נתנאל לוריא אמר/ה…
מאיר מאיפה אתה קונה את החומרים המולקולרים? ניסתי כבר אצל סריחו אבל
הוא לא סיפק את ההזמנה ונעלם וגם ניסתי בחנות בירושלים אבל חסרים להם הרבה דברים
יש לך מושג איפה אני יכול להשיג מלטודקסטרין טפיוקה ולציטין?
שובב קולינרי אמר/ה…
מייל בדרך אליך

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש