יומולדת מחתרתי


לאחר ארוחת הטלאים הטובה שאכלתי אצל אורי בארוחה מחתרתית ב-secret place,הגיע ההצעה שאני אבשל יחד איתו.
מה שיפה בארוחות של אורי שכל ארוחה היא בקונספט שונה מקודמתה,הפעם הייתה הארוחה בקונספט יומולדת,שאורי חגג באותו שבוע.





המקום שנבחר הוא "הסלון",שם אייל שני מבשל מסעדה ליומיים בשבוע.
התפריט,תפריט יומולדת-

מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין,פחות בקטע של יומולדת אך קיבל טוויסט עם חזה אווז מעושן פריך שהזכיר ביסלי.

סוכריית כבד אווז מצופה ביין פורט והגיעה עם סוכריות קופצות ששעשעו את החיך.

"פיתה עם חומוס"-קערית מסבחה עם פיתה ובמרכזה תבשיל שפונדרה בבישול ארוך.

יש טאבון אז לא נשתולל עליו,אז כמחווה למקום הכנו כרוביות בטאבון עם טחינה,יוגורט וסילאן.

יש טאבון,אז לא נמשיך להשתולל עליו?אז הכנו פיצה הפתעה,פיצה שכל אחת הייתה שונה וכל שולחן קיבל טעמים אחרים,האחת עם מחית כמהין,פסטו ומוצרלה,השנייה,רוטב עגבניות,בצלים מקורמלים וארטישוק ועוד ועוד.















היה גם ריזוטו שקראנו לו ריזוטו חטיפים,ריזוטו פטריות עשיר בחמאה ופרמז'ן,על הריזוטו שבצלחת ננעצו פטריות קטנות,צנוניות ועלעלים זעירים,מעין גינה קטנה ומה שנוסף לזה עוד זה פופקורן מתובל בפפריקה מעושנת,ריזוטו חטיפים.

המבורגר ונקניקיות היו המנה הילדותית הבאה,המבורגרים משובצים כבד אווז ונקניקיות שאורי הכין במו ידיו מבשר בקר וטלה,מתובל היטב והגיעו עם כרוב כבוש ומטבלים.





לקינוח היה עוגה כושית-עוגת נמסיס שוקולדית מאוד,עם רוטב שוקולד חם,קרם פטיסיייר,קרם בזוקה,תותים טריים,קצת נחשי גומי ומרשמלו והכל בסוג של בלאגן מסודר נח על בריסטול.במקביל אורי תיפעל מכונה של צמר גפן מתוק וחילק לסועדים.
מה שנשאר זה רק להגיד-מזל טוב!!!

נ.ב.-אורי כבר מתכנן את הארוחה הבאה,אז כנסו לדף הפייס שלו בשביל להירשם.








תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש