הוא משלנו




השבוע נערכה תחרות שפים צעירים של סן פלגרינו,אקדים ואומר שהזוכה במקום הראשון הוא משלנו-חביב,הסו שף שעובד לצידי במסה.

התחרות החלה מכמה עשרות של שפים שהציגו מועמדות ומתוכם נבחרו 14 מתמודדים לחצי הגמר,לאחר חצי הגמר נבחרו 4 תותחים-דודו ביטון ממסעדת לה רג'נס שבקינג דויד,זיו מנשה מהקיטצ'ן מרקט,אליאור בלבול מכתית ואחרון חביב,חביב.
כל הפיינליסטים הציגו מנות מרהיבות,יצירתיות,מה שזה אומר שהתחרות קשה.

הגמר נערך במלון הרודס תל אביב-אנוכי ויומי שגם כן סו שף במסה,הצטרפנו לחביב במשך יומיים לייעוץ,הכוונה,תמיכה ועידוד וליצירת המנה המורכבת-תבשיל לחי ושקדי עגל מבושלים,רוטב בצלי פנינה,ניוקי תירס,קרם שום,סלטון עלים שכולל אנדיב ואספרגוס,ספירות נענע וסוכריות זיתים שישב על עוגיית סבלה יחד עם מרשמלו שומר ושתי אבקות כיכבו שם גם כן-אבקת סלק ואבקת שומר.

הכל מתחיל בהכנות-בשר לחי בושל במשך שעות ,מסת ניוקי תירס נטחנה והתקררה בהמתנה ליום שלמחרת.
עצמות טלה נצלו כהוגן בשביל הציר טלה שהרוטב מתבסס עליו.בעודי ניגש לתנור להניח את העצמות לצלייה,אני רואה ערימה מפויחת של שאריות קליפות סלרי שהניח המתחרה דודו ביטון שקודח בהכנות שלו והכין אבקת פחם של סלרי שתעטוף בשר לשון טלה.יחד עם זה הוא שקד גם על קרם שום שחור,שמן שומר בר,קונפי חלמון שליו,פלאן סלרי ומרנג מלוח.המנה הנ"ל הייתה הפייבוריטית בחצי הגמר.
שאר המתחירים מצוידים בפינצטות,תולשים בעדינות עלי שומר,מקלפים שקדים,מייבשים אבקות למינהם,כל המטבח גועש,כולם במתח לקראת שעת השין.

הכנת ספירות נענע
 המנה של זיו מהקיטצ'ן מרקט-פארידה עם גזרים בצבעים,שומר וזביון הדרים
 המנה של אליאור מכתית-דג נא עם שקדים ירוקים,קציפת חלב שקדים,אבקת אפונה ועוד כמה הפתעות.
                                                                   דודו ביטון בשלב הצילחות


 שלב החזרה הגנרלית-הכל מאורגן,הכל עומד טיפ טופ,התחלנו ביצירת מנה לדוגמא לראות שאנחנו בכיוון הנכון.כל אחד יודע מה הוא עושה,אני "איש הספירות",מכין ספירות ברגע האחרון ונותן משיכת קרם שום,יומי מסדר את הסלט על הסבלה בסופר עדינות,חביב מזגג את התבשיל לחי יחד עם שקדי עגל.הכל נראה טוב,שאר המתחרים צופים בנעשה אצלנו,כולם דרוכים.



 מנוחה קצרה ליד הבריכה וחוזרים.

 זהו,רגע האמת הגיע,השופטים-שגב,ויקטור גלוגר,שלום קדוש,גולן ישראלי השף של הרודס ושף איטלקי מיובא היישר מאיטליה,התיישבו בעמדת השיפוט ואנחנו הראשונים לצאת לדרך,להכין את יצירת הפאר לשופטים.
הלחץ,האדרנלין,ההתרגשות-הכל מתחיל עכשיו,אבל עדיין  הכל בשליטה,המנות יצאו יפהפיות ואז נשלחו לשופטים לגורל לא נודע.
 לאחר שכולם שלחו את המנות לשופטים נותר רק להאכיל  150 איש עם המנה בשביל שיבחרו את חביב הקהל.
ארקדי דוכין הנעים מעט את הזמן בשירה וניגון,מיכל אנסקי הנחתה את הערב והחלה בהקראת הזוכים-דודו ביטון,קיבל את פרס הרודס,אליאור-חביב הקהל ולבסוף המקום הראשון,השף שייצג את ישראל בתחרות סן פלגרינו העולמית בחודש הבא באיטליה,טוב התשובה כבר ידועה מראש-

                                 חביב

מזל טוב חביב,יצג אותנו בכבוד והכי חשוב,פשוט תיהנה.



תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
כל הכבוד לצוות המושכר של מסעדת מסה על העזרה והתמיכה. חביב אין עליך !!
חגית אמר/ה…
מרגש לקרוא, שנים של עבודה קשה ומפרכת כדי להגיע למעמד שכזה,לזוכה לשלושת המתחרים הנוספים ולכל היתר שעשו במלאכה, כל הכבוד!ואל תשכח לעדכן אותנו על ההמשך.
‏יערה אמר/ה…
מנה יפייפיה ומלאת יצירתיות, אין מילים...

אני אשמח לקבל מתכון לספירות נענע ולאבקות :)

ואם תוכל, גם לרוטב בצלי פנינה ולקרם השום...

תודה רבה והמון בהצלחה לחביב!
שובב קולינרי אמר/ה…
הי יערה-
לאבקת סלק-מייבשים סלק חי פרוס דק בטמפ' 80 מעלות עד לייבוש מלא וטוחנים לאבקה.
האבקת שומר זה זרעי שומר טחונים.

הרוטב-1 ליטר ציר טלה,חופן גדול בצלי פנינה,2 כפות דבש,כף כמון-מבשלים הכל יחד ומצמצים לרוטב סמיך.

לספירות-חולטים נענע,מקררים וטוחנים עם מי סוכר,מסננים.מוסיפים לכל 400 גרם נוזל נענע 1גרם קסנטםן ו5 גרם קלציום לקטט.לליטר מיים מוסיפים בטחינה 5 גרם סודיום אלגינט,יוצקים עם כף מהנוזל נענע אל אמבט האלגינט ומוציאים בעזרת כף מחוררת לאחר דקה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש