יום (ב)ירושלים



השבוע התארחתי בירושלים ל24 שעות,למטרת השתתפות באירוע של עמותת אתגרים,אירוע התרמה שכלל שמונה שפים-אביב,קדם,קסטנבאום,אדוני,טיבי,קדוש,מיקה ויוסף חנא המכונה זוזו.

התארגנות קלה ביום שלפני האירוע במטבח גדול בעטרות כלל את כל השפים שטרחו ועמלו על יצירתם.
טיבי הפליא בעישון ברווזים במעשנת גדולה,אדוני בגלגול כרוב ערבי חרוך,קדוש עומל על חיתוכים כטבח צעיר ורענן ומיקה פיקדה על כולם ובדקה שכולם מרוצים.צוות מסה שכלל אותי,את חביב וכמובן את אביב,הכנו מנה בפיתה...
פיתה קטנה שממולאת בשפונדרה שבושלה זמן רב,נקצצה,הפיתה נמשחה בממרח כמהין,רסק עגבניות טריות מעל  והרבה עשבים,פשוט תענוג.




לאחר יום ההכנות הקצר,הלכנו לחבר טוב שפתח מסעדה קרובה לשוק מחנה יהודה-ג'אקו סטריט.
זכאי חוג'ה,זה השם של השף ובמסעדה קטנה,כיפית ואף כשרה הוא מלהטט במוצרים מקסימים שמגיעים היישר מהשוק אל תוך הצלחת.אולי חוץ מבקינוחים, אין הרגשה שנמצאים במסעדה כשרה ומשהו באוכל מפוספס,כי זכאי דואג לכך שהאוכל יהיה קודם כל טעים,בלי תחליפים שונים ומשונים והכי חשוב-הוא דואג שהרבה מהמנות יהיו טהרת האוכל הכורדי.

דגמנו הרבה מנות,בין היתר-
סשימי סלמון עם סלטון של מלפפון ומלון עם קרם ווסאבי.
סשימי מוסר וחציל שרוף
סשימי סלמון עם במיות קטנטנות ופרוסות דקיקות של שזיף ירוק חמוץ שמשתלב נפלא בדג נא.
טורטליני סיסקה,שזה מילוי של קובה עם מרק חמוסטה,טעים ביותר.
ריזוטו כורדי,לימוני ונהדר.
קבב דג עם רוטב טריאקי,טרי וטוב.
מח צרוב על תבשיל במיה,פשוט להרגיש בבית של סבתא.

עם המנות שלקנו בקבוק עראק,פלפלים מתוקים קטנים מטוגנים,פוקצ'ה חמה ועוד קצת אלכוהול בצורת קוקטייל של עראק,רוזטה ונענע מרענן.






לקינוח קיבלנו צלחת גדולה עם "קרמבו" על קדאיף עם בזיליקום שנתן עניין לקרמבו,עוגת סולת,קצת פירות וקרם נקטרינות.טעים.העראק ברקע,מחכה שנשתה אותו.
ככה מקבלים חשבון-בתוך קסטה של שירי בית"ר.
כיף בג'אקו סטריט.
בשביל להוריד את האוכל הלכנו לרוחב השוק,הרגשתי שיש לי עוד קצת מקום בבטן אז קפצנו לאבי(זה ממסטר שף)לקינוחים.
אצל אבי אווירה משפחתית,אותנטית והריחות באוויר משכרים.לפני שקיבלנו פלטת קינוחים מרוקאיים,אכלנו "בקטנה" סיגר של שקדי עגל מצוין עם מטבל עוד יותר מצוין,שמאיר טעם של עוד,הבטחתי לעצמי להגיע לכאן שוב מתישהו לארוחה מלאה.
כמה שעות מאוחר יותר-האירוע עומד להתחיל,חימומים אחרונים,צילום משוף של כולם וקדימה...

כמו בדוכן פלאפל,פיתות גדושות נערמו על מתקן הפיתות עם נייר,האנשים מסביב בלסו ונהנו.

שיא הלחץ-מעבירים פיתות מאחד לשני,אחד מורח כמהין,אחד ממלא בשר והאחרון שם ירק ועגבניות מגורדות,כ-300 פיתות נאכלו כלא היו,עכשיו אנחנו מוסמכים לפתיחת דוכן פלאפל.
מרינה מקסמיליאן עלתה לשיר וחתמה אירוע יפהפה,שמחים שיכולנו לעזור.










ממ

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש