ביקור בצפרה




כמיטב המסורת,אנו,כל הסו שפים של מסה שאוהבים לחגוג במסעדה פעם בכמה זמן,התקבצנו בצפרה לחגיגת דגים נאים שאנו כה אוהבים,לדגום גם קצת בשר,דגים וקינוחים.

בצפרה היפהפיה,שולחנות גדולים ומרווחים עם ספות נוחות שכיף לשבת,התרווחנו לנו והתחלנו בהזמנת מיצים.
המיצים בצפרה נהדרים-ממיץ קוקוס שהוא מעין ברד בטעם קוקוס עז עם רסק קני סוכר,או לאסי מנגו מרענן וגם מיץ סלק,ג'ינג'ר ותפוח טעים מאוד.


התחלנו בכך שלקחנו כמעט את כל תפריט הדגים הנאים,שמונה במספר.


סשימי קצוץ בציר דאשי וטוביקו
סלמון בוהק ממרינדה של תמצית היביסקוס עם קרם ווסאבי ואדממה,סשימי נהדר.
יילו טייל יחד עם טונה,פונזו בצלים וכדורי אורז,
יילו טייל עם סוית הדרים בהירה שהמלצר מוזג ישירות על הצלחת
סשימי רול טונה וסוית פחם







פיצה של טונה על צ'פאטי פריך עם שלל ירקות ועלעלים,מנה יפה וטובה מאוד.
היה גם סשימי קוריאני עם סלק מוחמץ,וסשימי טונה כם כדורי דייקון וג'ינג'ר.

סך הכל כל סקציית הדגים הנאים היו נהדרים,סופר טריים,מינמליסטים,אסתטיים ופשוט התאדו בפה מיד.
קלמארי ובצלים בויניגרט צ'ילי,מנה שיצא לי לאכול עוד מימי צ'ימיצ'נגה,היה  מעט אגרסיבי בטעמי הויניגרט שהזכיר מעין אריסה אסייתית.

אי אפשר בלי השרימפס פופקורן הנהדר-שרימפס בטמפורה פריכה שנערמים בתלולית יחד עם קרם טוגרשי.

דגמנו גם את כל קטגוריית הכיסונים-עם פטריות,עם שרימפס,עם ירקות כתומים,עם עוף,עם פטריות שחורות,כל אחד עם הרוטב שלו,וואי,כמה אוכל,אני תוהה לעצמי.


המשכנו לעיקריות-נתחי דג פריכים נחמדים שאליהם שודך ויניגרט מיסו לטבילה.
בלאק קוד מקורמל ברסק קנה סוכר וסויה שנתנו מראה מזוגג כמו בספר,המנה הייתה מעט כבדה או שיכול להיות פשוט שהתחלתי להיות שבע.
שאר העיקריות-שרימפס עם פלפלים,מנה די חריפה,
קארי דלעת,
מנת פרוסות אנטריקוט,חצילים ובצלים,
קוביות פילה עם בצלים וקרמל פלפל שחור
ומנת ברווז עם ערמונים וירקות ירוקים.המנות מוגשות עם אורז בניחוח קוקוס מפתה מאוד.
המנות העיקריות אל מול הראשונות שונות במהות שלהן.הראשונות קטנות ואסתטיות,העיקריות גדושות ודי מונוטוניות בטעמן,אך עדיין טעיםכך רצוי להתמקד במנות הראשונות שהם מגוונות יותר ומאוד מעניינות.
גם את כל הקינוחים לקחנו כמו אחוזי אמוק-
פונדנט עם אגוזי קאמירי שנותנים טעם מרציפני לליבת השוקולד הנוזלי המתפרץ,יחד עם גלידת דובדבני אמרנה.
טארט שוקולד וארל גריי עם גלידת יסמין,קינוח כלבבי,ארומטי מאוד.
מלאבי שבתוכו מוחבאים פניני טפיוקה וקוקוס.
ברולה חצי קפוא וזביון ג'ינג'ר שהוא הסטנדרטי לעומת שאר הקינוחים.
נפוליאון של תפוחים עם גלידת קרמל תפוחים
וקדאיף עם פירות וסורבה שכבר היה קשה לי מידי לטעום.

עונג של ארוחה עם חברים מיוחדים,עכשיו אני חושב-איך אני גורר את עצמי לעבודה...




                                                               רשימת הקניות בצפרה


תגובות

‏אמיר אמר/ה…
כמה סו-שפים יש במסה?
איך זה הולך מבחינת היררכיה? יש סו-שפים יותר או פחות בכירים? (רק אם אתה מרגיש נוח לענות)...
שובב קולינרי אמר/ה…
5 סו שפים הכי טובים בארץ,כל אחד עם תחום האחריות שלו,יש ביננו פירגון גדול בין אחד לשני
‏אמיר אמר/ה…
אני לא יודע לגבי האחרים.. אתה בהחלט יודע לפרגן..
‏יערה אמר/ה…
ואו, עושה חשק ללכת ולטעום :)

מה זה ה"שיערות" האדומות האלה בקינוח?!
שובב קולינרי אמר/ה…
השערות זה סוכר עם צבע מאכל

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש