קוקוס






בטיול פסח האחרון שלי רציתי להכין קינוח,אז הבאתי חלב קוקוס ופלחי מנדרינות בסירופ בתוך קופסת שימורים שמצאתי במכולת,כל זה בשביל לשטוף את הגרון מהמצות לבל ניחנק.
את החלב קוקוס והמנדרינות הקפאתי,האמת קצת יותר מידי.המנדרינות הקפואות נהדרות אבל החלב קוקוס היה קשה מידי והיה צורך להפשיר אותו מעט או לגרד לברד.
אבל בזמן הזה גיליתי תגלית "מרעישה"-אם מקפיאים את החלב קוקוס ומפשירים אותו לגמרי,אחרי פתיחת הקופסא כל השומן של הקוקוס מצטבר לצד אחד ואפשר לשפוך בנפרד את המי קוקוס הדלילים.למה זה טוב?לכל דבר שנרצה להשתמש בו כמרקם סמיך,עשיר בטעם,במיוחד בפחיות שאחוז השומן בהם קטן מ18 אחוז.
אגב,המשקה קוקוס והמנדרינות,מלבד המראה הלא מלבב בגלל שהשומן של הקוקוס קפא והיה נראה כמו קוטג',היה מרענן וטעים מאוד,רעיון טוב לטיולים.















תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
שלום מאיר !
רציתי לשאול אותך האם אתה יודע כמה עולה מכשיר הפיין קוקר לבישול בוואקום(ראנר)? באתר של פיין קוק לא מצאתי מחיר ותהיתי האם אתה יודע...
שובב קולינרי אמר/ה…
בסביבות ה-3000 שקלים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש