סוכר מוסקבדו



 סוכר מוסקבדו, זהו הסוכר החום, סוכר שממצים מקני סוכר ובו נשארים כל המינרלים והערכים התזונתיים, לעומת הסוכר הלבן המזוקק לסוכרוז ושאר מרכיבי הצמח נעלמים.
סוכר מוסקבדו לח והוא מאוד טעים אפילו אם מנסים לאכול אותו כמו שהוא.
יש לי חבילת סוכר כזו כבר זמן מה ועשיתי בו שימוש אולי פעם או פעמיים,שסך הכל הוא יכול להחליף סוכר לבן לכל שימוש שהוא אם לא מפריע לנו צבעו הכהה.
בשביל ליצור קינוח לסוף ארוחה בבית,השתמשתי עם הסוכר להקפיץ בננות, לקרמל אותם ואז הוספתי כמות נדיבה של פינה קולדה,הבננות הזדגגו,הנוזל הצטמצם ונוצר מעין רוטב טופי טעים ביותר,מפתיע ועמוק בטעמו,כדאי לנסות.

בננות מקולפות
2 כפות סוכר מוסקבדו על כל בננה
50 מ״ל פינה קולדה על כל בננה

מניחים בננות במחבת חמה יחד עם הסוכר,נותנים לסוכר להתחמם ולהתמוסס,מקפיצים בעדינות את הבננות ומוסיפים את הפינה קולדה.מבשלים כ-4-5 דקות עד שהבננה תתרכך מעט,מצמצמים את הרוטב שנוצר לרוטב סמיך.מעבירים לצלחת ואוכלים יחד עם גלידה.








תגובות

Hellza אמר/ה…
ראיתי בחו"ל, אבל לא בארץ. איפה אפשר להשיג?
שובב קולינרי אמר/ה…
בחנויות המתמחות,אני קניתי ב"לגעת באוכל"
אולגה אמר/ה…
מאיר, נראה פגז! במה היית ממליץ להחליף את פינה קולדה? איזה עוד אלכוהול מתאים? תודה :)
שובב קולינרי אמר/ה…
בכל דבר אהוב אחר-ליקר שוקולד,אייריש קרים יהיה נהדר,ליקר קוקוס או כל ליקר פירותי אחר

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש