לחם שקד וגפן





בשביל ארוחת החג(שאין לי שום חלק ממנה)הכנתי לחם עם שקדים וצימוקים,מוקדש כמובן לבנים שלי שקד וגפן.

הלחם הוא הכלאה של לחם\חלה\בריוש עם מעט חלב ומעט חמאה כמו שחלה אוהבת,בריוש דורש קצת יותר מזה.
את הצימוקים השרתי בברנדי ואת השקדים קליתי עד שהפיצו ארומה נעימה.
לישה טובה וסבלנות בהתפחה יניבו תוצאות טובות ולחם שיהיה כיף לאכול בחג.שנה טובה.


1 ק"ג קמח
450מ"ל מיים
70 מ"ל חלב
100 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
1 כף מלח
40 גרם שמרים טריים
50 גרם צימוקים
 50 מ"ל ברנדי
50 גרם שקדים קלויים וקצוצים


משרים צימוקים בברנדי.
בקערת מיקסר שמים מיים,חלב,שמרים וסוכר ומפעילים את המיקסר.מכניסים את הקמח בהדרגה ולשים 7 דקות.מוסיפים מלח,צימוקים ושקדים ולשים עוד 4 דקות.תוך כדי לישה מכניסים את החמאה גם כן ולשים עוד כשתי דקות.מכסים את הקערה ומתפיחים לשעה וחצי.מוציאים את הבצק מהקערה ומכדררים לשני לחמים עגולים או גם כן ניתן להניח בתבנית מאורכת.מתפיחים לעוד חצי שעה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.אופים 40 דקות,מוציאים מהתנור ומניחים על רשת.בתיאבון.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש