שמן פרמז'ן




אחד השמנים המעניינים שיצרנו בזמן האחרון במסה,הוא שמן פרמז'ן.

השמן מופק משמן זית שהושרה עם הקליפה של הפרמז'ן,ניצול שאריות,המעטה החיצוני,הקשה והשעוותי שמכילה מספיק טעמים וריחות בשביל להיספג בשמן.השמן וקליפות הפרמז'ן נאטמו בשקית וואקום ונחו כמה שבועות לספיגה מירבית.
לאחר סינון השמן התקבל שמן ריחני ודומיננטי שעכשיו רק צריך להתנסות איתו-לתבל קרפצ'ו בקר,להקפיץ איתו פסטה ועוד ועוד.



200 גרם פרמז'ן פרוס דק
500 מ"ל שמן זית

מניחים בצנצנת או בשקית וואקום.מניחים יום שלם בחוץ ולאחר מכן כשבועיים במקרר.

תגובות

גל אמר/ה…
מדמיין את הריח שלו...
עודד אמר/ה…
נהדר. שנים שאני מחפש מה לעשות עם הקצוות הקשים של הפרמזן. השימוש הכי יעיל שהגעתי אליו עד כה היה במרק, אבל למרות הריח הטוב שזה נתן לו, הן עדיין היו בלתי אכילות.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש