גויאבה בדבש





איך יודעים שנגמר הקיץ?מריחים גויאבות באוויר.
הגויאבה היא פרי בעייתי וכמו הכוסברה,יש לה הרבה שונאים,לרוב בגלל הריח.אני מבחינתי לזקק את הריח ולהשתמש בו כבושם לגוף.


לראש השנה החלפתי את התפוח בגויאבה,חתכתי פלחים ממנה והגשתי לילדים יחד עם דבש(עשיתי את זה גם עם מנגו).
לקינוח טעים לשנה חדשה ומתוקה חתכתי פרוסות של עוגת דבש מתובלת,קרמלתי פרוסות גויאבה,סידרתי בשכבות על צלחת ויצקתי דבש על הכל.טעים טעים ומתוק מתוק.



עוגת דבש

4 ביצים מופרדות
150 ג` סוכר
 כוס דבש
250 מ"ל  מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן קנולה
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון

  מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים את החלמונים לקצף.
 מערבבים בקערה את המצרכים הרטובים, לערבב בקערה נפרדת את המצרכים היבשים, בעדינות יש להוסיף את המצרכים הרטובים לקצף הביצים ואח"כ את המצרכים היבשים.
אופים בחום בינוני 180 מעלות 45 דקות ומצננים.

לגויאבות-מקלפים 2 גויאבות וחותכים לפרוסות,במחבת חמה מפזרים 2 כפות סוכר וכף מיים,מניחים את פרוסות הגויאבה במחבת ומקפיצים כ-2 דקות עד לריכוך והזהבה קלה של הסירופ.
חותכים מהעוגה ומניחים עליה פרוסות גויאבה חמה.יוצקים על הכול דבש.

תגובות

גל אמר/ה…
גוייאבה היא בושם. אין ספק

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש