לגדל לחם בעציץ






עציץ חרס הוא כלי קיבול מצוין לאפיית לחם,הוא צובר חום,נותן תוצאות טובות של לחם עם קרסט עבה ומראה יפהפה.
קחו מתכון של לחם זיתים ובצל מטוגן.

חצי קילו קמח
20 גרם סוכר
15 גרם מלח
25 גרם שמרים טריים
כף שמן זית
כוס זיתים מעורבים-קלמטה,טאסוס,סורי
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
200 מ"ל מיים
1 גביע שמנת חמוצה 15 אחוז שומן

מחממים מחבת עם מעט שמן זית,מקפיצים את הבצל במחבת לגוון זהוב ומוסיפים 2 כפות מיים למחבת בכדי שהבצל לא ישרף.ממשיכים להקפיץ עד לגוון שחום עם עוד שתי כפות מיים.מצננים.
בקערת מיקסר מניחים קמח,שמרים,סוכר,שמנת ומיים ולשים ל-7 דקות במהירות בינונית.א"כ מוסיפים מלח,שמןבצל וזיתים ומערבלים לעוד 4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק מידי.מתפיחים בטמפ' חדר לשעה וחצי,יוצרים כדור ומכניסים לעציץ.מכסים במגבת את העציץ ומתפיחים עד לסף העליון של העציץ.מכניסים לתנור בחום 200 מעלות ומרססים מעט מיים לתנור.כעבור 15 דקות מורידים את הטמפ' ל170 מעלות ואופים לעוד 40 דקות.מצננים את הלחם וכשהוא קר משחררים מהעציץ.

תגובות

Winnie אמר/ה…
אני חושבת שזה מקסים

אני רוצה כבר המון זמן לנסות לאפות בעציצים, אבל איכשהו לא יוצא לי להשיג עציצים חדשים - אות יותר נכון את כלי החרס הזה.

זה חמוד, מאד יפה, ונראה גם מאדדדדדדד טעים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש