עוגת גבינה באסקית






 

שימו לב טוב טוב לעוגה הזו, הקרמיות שתוכה, הרכות, העושר של הגבינה, נא להכיר... עוגת גבינה באסקית.

 לעוגת גבינה הזו נחשפתי לפני כשנתיים ובכל שלב הסגרים שבאו עלינו בעקבות הקורונה, היא כיכבה בבית בכל שבוע והתחסלה די מהר יחד עם הקפה של הבוקר ושל הערב.

אז מה מיוחד בעוגה הזו?

העוגה היא עוגת גבינה שמוכרת מאיזור חבל הבאסקים שבספרד,

לעומת עוגות גבינה "רגילות", העוגה הזו נאפית ללא תחתית בצק, עם גבינת שמנת 30% שומן וגם שמנת מתוקה, כך שהיא יוצאת מאוד עשירה וקרמית, ונאפית בחום מאוד גבוה של 250 מעלות לזמן קצר יחסית של כ25-30 דקות.

מה שמתקבל לאחר האפייה זו עוגה רוטטת ואף מרגישה נוזלית מדי, אך אל חשש, לאחר קירור היא מתייצבת אך נשארת רכה במרכזה, טעמים מקורמלים ואף מעושנים מהאפייה בחום גבוה כל כך.

אני קיזזתי מעט מהסוכר מהמתכון המקורי ואף הורדתי לגמרי את הקמח מהמתכון וגיליתי שאין צורך בו, כך שהעוגה מתאימה לכאלה שאלרגים לגלוטן ואף ניתן להמיר את הסוכר לתחליף סוכר מתאים לפי מה שאוהבים.

עוד ניסיתי, עוגת גבינה באסקית ואבקת מאצ'ה(תה ירוק) וגם בגרסה שוקולדית עם מעט קקאו ושוקולד קצוץ לתוך התערובת.

האפייה קלה ונוחה בלי הקצפות, הכל בקערה  אחת, הכי חשוב לא לאפות יותר מידי, מתכון בהמשך.

יש לאפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה גדול מכל הכיוונים, כך נח לחלץ אותה לאחר הקירור, או בתבנית בגודל המתאים,שאטומה בחלק התחתון שכמובן התערובת לא תנזל החוצה






למתכון- 

המתכון הוא לתבנית קוטר 18 ס"מ, במידה ורוצים עוגה גדולה יותר, יש להכפיל את המתכון ולהשתמש בתבנית 22 ס"מ.

רצוי להשתמש בתבנית גבוהה ליצירת עוגה גבוהה


חצי קילו גבינת שמנת 30% שומן

4 ביצים גודל בינוני

110 גרם סוכר

200 מ"ל שמנת מתוקה 38%


מערבבים גבינה וסוכר, שוברים את הביצים ומוסיפים בהדרגה בטריפה עם מטרפה(אפשר להשתמש במיקסר במהירות נמוכה).

מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב. מרפדים תבנית עגולה קוטר 18 בנייר אפייה ויוצקים את התערובת לתבנית.

מכניסים לתנור בחום 250 מעלות על מצב טורבו למשך 25 דקות, העוגה מוכנה שהעוגה שחומה , הקצוות שלה תפוחים מעט ויציבים והמרכז נוזלי יחסית, לא לפחד שהעוגה לא אפויה, היא תתייצב במקרר, במידה ומרגישים שהיא נוזלית מידי, מוסיפים עוד 5-6 דקות. מצננים בחוץ ואז למקרר ל4 שעות לפחות. לאחר קירור מוציאים בעדינות מהתבנית, פורסים את הנייר אפייה לצדדים וחותכים לפרוסות. העוגה מעולה גם כך אך ניתן להוסיף רוטב טופי, שמנת מוקצפת, תותים וכו'. תיהנו.








 



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש