אותה גברת בשינוי אדרת



כחובב דגים מושבע שכמותי, אני נהנה לשחק בחומרי הגלם, בין אם זה הדגים, יצירת שמנים בעלי טעם מיוחד שכבר כתבתי עליהם כאן בבלוג וכו'.
בשבוע החולף שיחקתי עם טונה ואבוקדו, תפוז דם וחזרת, גם דג מוסר הצטרף לאחר מכן לחגיגה, כך שיצאו כמה מנות עם אותם מרכיבים אך עם אופי שונה.

כך למשל בתמונה הראשית הנ"ל- פרוסת טונה דקה מגולגלת בעוד טונה במצב צבירה של טרטר יחד עם אבוקדו, הצילינדר טונה נח על רוטב פונזו שנותן את מירב הטעם למנה, חמוץ, מתוק, מלוח, מעל חזרת טרייה מגוררת ובסמוך לטונה גרניטה של סלרי, מעין ברד סלרי שנועד לרענן את כל העסק. על הטונה ובשאר המנות המצוינות למטה תובל הדג בשמן פיגם, עשב תבלין
שפחות מוכר, עם ארומה מיוחדת שאני ממצה את טעמיו לשמן זית.

למטה, גם כן טונה, פונזו ואבוקדו, החזרת בתוך הטונה, הגרניטה סלרי נעדרה כאן ותחזור בהופעת אורח בהמשך.



במנה למטה, המנה הפעם עם סשימי מוסר, קרם אבוקדו, תפוז דם יפהפה נוסף למנה בשביל לתת את המרכיב החומצי במנה

יחד עם יוגורט יוזו והגרניטה סלרי ופופקורן של כוסמת למרקם הקראנצ'י.




המנה האחרונה בסדרה היא שילוב של הכל, עם עוד ערימת מרכיבים נוספת-

סשימי מוסר- תפוז דם- גרניטה סלרי- שמן פיגם- מיץ תפוז דם- פונזו- קרם אבוקדו- יוגורט יוזו- גרירת תפוז דם- חזרת טרייה- עלי חרצית- פרחי חוביזה- פופקורן כוסמת




 

תגובות

Avner אמר/ה…
וואו !!!

וגם - ברוך שובך 💗

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש