הטירמיסו של קוואטרו






טירמיסו ,קינוח קלסי איטלקי,בישקוטים טבולים באספרסו ויחד עם קרם מסקרפונה עשיר ומלטף,שכבות שכבות שלהם יחד עם אבקת קקאו מעל יוצרת מעין עוגת ביסקיוויטים ,טובה,אך לא מספקת מבחינתי לקינוח במסעדה.
לאחר שמצאתי את ענת,זו שתוכל לבצע את כל מה שחשקה נפשי במה שקשור לקינוחים
עלה לי דבר ראשון הרעיון לטירמיסו מודרני,טירמיסו בתוך מגדל שוקולד.

הנסיון הראשון היה לעשות בתוך פורמה מלבנית את המגדל,שוקולד מטומפרר שניצוק וניצור מגדל חלול שבו נמלא את תוכן הטירמיסו.רגע של הארה בשיחה יחד עם ענת על עיצוב מסעדה נתן לנו השראה לקשט את המגדל בעיצוב של הריצפה של המסעדה.



אז בהתחלה כך זה היה נראה.


אחרי שתהליך ההכנה היה מסובך ומורכב מידי,שינינו גישה ויצרנו דף שוקולד מעוצב.בצלחת קרם מסקרפונה וקרם קפה עשירים שבינהם בישקוטים טבולים באספרסו,מעל יש ג׳לי קקאו, קרמבל קקאו וגלידת מסקרפונה.
בתחילה עוד היה שם סורבה שוקולד וגלידת מרציפן ואף פונדנט שוקולד אך זה היה עמוס מידי אז קיצצנו...



הדף שוקולד המעוצב נוצר כך-
קובץ של העיצוב נשלח למפעל בצרפת,נוצר על שקף בעזרת חמאת קקאו בצבעים לבן ושחור,מגיע אלינו למסעדה,שוקולד מטומפרר נמרח על השקפים ומתייצב ואז נחתך לעיגולים בגודל המתאים לצלחת שבה מוגש הקינוח.פשוט,לא?


 










תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש