ביקור ב"סילו"


סוף סוף נפתחה מסעדה בחולון,כי אין מסעדות בחולון, יש בתי קפה, יש ברים שכונתיים שנפתחו בזמן האחרון, אבל מסעדות...אין.
אני גדלתי בחולון ועוד זוכר את התקופה שהיו בתי קולנוע ומועדונים,אבל היום שיש רק קניון ומלא בתי אוכל של פאסט פוד,העיר צמאה למשהו מרענן וחדש.אז פתחו את סילו,מסעדה איטלקית.
המסעדה נמצאת במתחם החדש שנפתח בפארק פרס,צמוד לימית אלפיים,מסעדה שמתצפתת מגבוה על הבריכה הארוכה עם הסירות פדלים וההיכל ספורט המרשים שנבנה שם גם כן.
אז הגענו לאכול בסילו(סילו זה הדלי תבואה של הבהמות שגם צורת המסעדה מבחוץ תפסה את המראה הזה)וכמה נחמד לראות מסעדה כזו בחולון,מרשימה בעצובה,טאבון,הרבה צמחייה מסביב,צנצנות זיתים,ריבות ושמנים עומדים על דלפק באמצע החלל,ישיבה נעימה גם בחוץ עם נוף לכל המתחם.



 הצצה בתפריט מגלה גיוון רחב וגדול עם כל המאפיינים האיטלקיים האפשריים-פוקצ'ה,פיצה,ריזוטו,ניוקי,פסטה,אך עם שרבוב של מילים לא קשורות למטבח האיטלקי אך שידבר לעם כגון סופלקי ופסטייה.


פתחנו בפטה כבד מרשים על קרש ארוך עם שלל מרכיבים,הפטה נכח בצנצנת עם רוטב יין,ליד היו טוסטונים,תפוח אפוי,אפרסק צלוי,חרדל,רוטב חזרת,מעין סלסה\צ'ימיצ'ורי ופסטייה של שוק אווז.
פטה טוב עם תוספות מגוונות ומעניינות היו לגודש מרשים בעין ובפה.

הזמנו גם פיצה היישר מהטאבון שהונחה על קופסת שימורים גדולה של עגבניות ואני כאכלן פיצה מושבע ושף של מסעדה איטלקית בעצמי,נהנתי מהפיצה למרות שהיה חסר לה קצת מהפריכות בחלקה התחתון,מה שטאבון טוב צריך לעשות.

אכלנו גם פולנטה מקמח תירס ואספרגוס דקים שהיה טוב וטורטליני של בשר שמכינים במקום,עם קרם סלרי וציר בקר.
ריזוטו אספרגוס היה מנה גדולה ומשביעה ועם פרמז'ן שביקשנו להוסיף מעל,העשיר את המנה והקפיץ אותה גבוה.
בעוד אנו אוכלים אני סורק את שולחנות הסועדים סביבנו ומגלה מנות גדולות ומספקות של ירקות בטאבון,פסטות ועוד.


בקינוחים ישנם את הקלסיקות כגון טירמיסו, קנולי אך עם גיוון מחוספס לטובת הילדים והמשפחות שנוהרות לכאן.
לקחנו קינוח של מוס שוקולד והפתעות,על נייר פרגמנט הונח מוס שוקולד בנדיבות יחד עם פתיתי שוקולד לבן ומריר,פופקורן בקרמל,סוכריות קופצות,קצת רוטב וניל ורוטב פירות יער.

סך הכל מאוד נעים וטעים בסילו ומרשים ביותר לראות את המסעדה מלאה ואף קשה למצוא מקום למסעדה אם לא הוזמן מראש,שיהיה בהצלחה.



בסוף הארוחה,איך לא,קפצנו ישר לסירת פדלים באגם.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש