לחשוב בגדול



דרך אחת בשביל לעשות להרשים באוכל,זה לחשוב בגדול.קחו דבר מוכר,אל תשנו בו כלום רק תגדילו אותו פי כמה,סוכרייה ענקית,פיצה באורך 2 מטר,עוגייה בגודל של עוגה וכדומה.

בשבת שעברה חגגנו לגפן יומולדת חמש,כשליומולדת חשבתי איזה עוגה אני עומד להכין ולבסוף חשבתי על הכנת קרמבו ענקי.
למשימה הייתי זקוק ל20 חלבונים,400 גרם שוקולד וביסקיוויט גדול מבצק פריך.


ההכנה פשוטה לגמרי,הכנת מרנג איטלקי-חימום החלבונים עם סוכר על בן מארי עד להמסת הסוכר והקצפה של החלבונים לקבלת קצף מבריק ויציב.בקערת ההקצפה של המיקסר הכנתי את הקרמבו ע"י ריפוד הקערה בניילון נצמד כך שאוכל להוציא את המרנג בקלות,את המרנג יצקתי לקערה,הנחתי את הבצק הפריך והנחתי במקפיא עד ליום ההולדת.





 ההוצאה מהקערה הייתה קלה ונוחה,מה שנשאר לי זה לצקת שוקולד על הר המרנג הענק,שוקולד עם שילוב של חמאת קקאו שניתן להמירו גם בשמן.



 היומולדת התחיל,הגיע שלב הצגת הקרמבו,עשרות ילדים מתפעלים נשאו עינהם אל הקרמבו מוכנים עם כפיות,ואז הגיע רגע הזלילה...



600 גרם חלבונים
600 גרם סוכר

400 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאת קקאו או שמן קנולה

300 גרם בצק פריך בסיסי


מחממים סיר עם מיים.מניחים חלבונים וסוכר בקערה שתתאים להניח על הסיר עם המיים החמים.מחממים את החלבונים והסוכר על הסיר בלהבה נמוכה עד להמסה של הסוכר.מעבירים למיקסר ומקציפים כ5 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד.
מרפדים קערה מתאימה לצורת קרמבו בניילון נצמד ויוצקים את המרנג המוכן פנימה.מקפיאים.נשמר לכשבועיים לפחות במקפיא.מרדדים את הבצק הפריך ומודדים את קוטר הקערה שבה מונח המרנג.קורצים את הגודל המתאים ואופים עד להשחמה קלה.מניחים את הבצק האפוי על המרנג שבקערה והופכים על מגש.מוציאים את הניילון הנצמד.
מחממים חמאת קקאו ושוקולד,מערבבים היטב ויוצקים על המרנג מכל הצדדים.מניחים במקרר ומחכים לרגע האמת.



תגובות

Nickey אמר/ה…
מרשים :) אך ברצוני לתקן טעות קטנה - רשמת מרנג איטלקי אך עשית מרנג שוויצרי.
מרנג איטלקי הוא יצירת סירופ סוכר וזרזופו אל תוך קצף חלבונים רך.
חגית אמר/ה…
עוגת היומולדת הכי מדליקה. האם גם כאן נוצרו מחנות ? של אוהבי הביסקוויט אל מול אוהבי ה"קצף" ?
שובב קולינרי אמר/ה…
זה הקטע, שלא הצליחו להגיע לביסקיוויט
אוראל אמר/ה…
השכרת דוכני מזון שוקולד זה דבר מדהים, כדאי להזמין
‏אנונימי אמר/ה…
את השוקולד יוצקים כשהוא חם??
שובב קולינרי אמר/ה…
כשהוא חמים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש