כל הטעם בקליפה

 זה ידוע שבכל הפירות והירקות הרבה מהערכים התזונתיים נמצאים בקליפה.
בארטישוק ירושלמי אני אוהב להשאיר את הקליפה לאו דווקא מסיבה זו,אלא בגלל הטעם המודגש יותר שנותנת הקליפה,מה גם שזה מקל את הקילוף המעצבן שלו.
כך אני מכין מרק ארטישוק ירושלמי חורפי,מאוד טעים וקל להכנה,זורק לסיר עם מיים את הארטישוקים שלפני כן שטפתי היטב משאריות חול,קצת שיני שום,פלפל אנגלי ומלח.זהו.מעבר לזה אם יש שמן כמהין בסביבה,להדגשת האדמתיות וגבינה טובה שתימס לאיטה במרק,אז רצוי.


10 יחידות ארטישוק ירושלמי
4 שיני שום
5 גרגירי פלפל אנגלי
100 מ"ל שמנת מתוקה
שמן כמהין
גבינת גאודה\פרמז'ן\מנצ'גו

שוטפים את הארטישוקים היטב,מניחים בסיר עם מיים עד כיסוי,מוסיפים את השום,הפלפל אנגלי ומעט מלח.מבשלים כ40 דקות עד לריכוך מלא.מעבירים לבלנדר עם מעט נוזל וטוחנים היטב למחית חלקה,מוסיפים לטחינה את השמנת מתוקה.מתבלים בעוד מלח במקרה הצורך,מגישים בקערות עם זילוף שמן כמהין וגילופים של הגבינה.


תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
עבור כמה מנות המתכון ?
שובב קולינרי אמר/ה…
כ-5 מנות,תלוי עד כמה רעבים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש