ברגמוט

הברגמוט הטרי שפגשתי בסדנת הפירות הדר הטריף אותי לגמרי,יש לו ניחוח וטעם דומיננטיים,מרירות שנוטה להשתלט,אבל הטעם נפלא,ארומטי ביותר,מריח ארל גריי לחלוטין.
הצלחתי לשים יד על הברגמוט ולקחת כמה אליי,עוד באותו יום זילפתי מיץ ברגמוט וקליפה מהפרי על דג נא,עם מעט עלי היביסקוס ופרחי כוסברה,הכנתי סלט כרובית צלויה עם ברגמוט,ג'ינג'ר ואפרסמון.
תה ארל גריי מכינים מתה שחור בתוספת ברגמוט,אני הכנתי לי תה "ארל גריי" מקליפת ברגמוט בלבד,הניחוח  כל כך טוב,השמנים האתרים בו כה עזים שמתחשק להתבשם בו.
זה רק ההתחלה,צריך להתנסות בו עוד.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש