ביקור בדן גורמה






בשבוע שעבר התארחתי ב"דן גורמה" שבתל אביב במסגרת אירוע בלוגרים.הבית ספר הוא חדש לגמרי ולא קשור לשאר בתי הספר של דן שקיימים.פה החליטו לכוון קצת גבוה יותר בחומר הנלמד,כמו גם בציוד המשוכלל.



עמיר אילן,לשעבר ב"דיקסי" ו"הדסון" ומאיה רביבו שף קונדיטורית,הם אלו האחראים על הנעשה.
בתחילה נערך לנו סיור קצר במטבח בו מתעסקים בכל הנושא המעשי בשטח,מטבח גדול ומאובזר.
מיד זה זרק אותי לזכרונות בתדמור,על הלימוד היום יומי,התשוקה לבישול שהחלה לבעור ועל שיטת לימוד מלפני 50 שנה...

כאן בדן גורמה נראה שהשקיעו הרבה מחשבה בציוד-מתנורים ומיקסרים חדישים ומסיביים עד לתרמומיקס ופאקו ג'ט והכל חדש דנדש.

לאחר ההסבר הקצר על המתחם התחלקנו כולם לקבוצות עם עמדות עבודה,ממש כמו בכיתה,לבשנו סינרים והתחלנו לבשל תוך כדי הסברים שוטפים של המדריכים שלנו.





בשביל ההתחלה-פיצה טונה.
בצק פיצה שעליה נמרחה גבינת ריקוטה עם ווסאבי,טונה טרייה ששוטחה קלות ועליה סלט שורשים ברוטב אסייתי.
הכל מתחיל מאפס,הכנת הבצק מלווה בהסברים מדויקים יחד עם הסבר על פריסת הטונה והכנת הסלטון.
לאחר התפחה כל אחד תופס בצק,משטח,מורח גבינה ו...לתנור.

התוצאה-אחלה של פיצה.



ועכשיו-קצת הכרה של החבר'ה:
תכירו את מאיר מהבלוג ביסטייל,חובב אוכל מושבע ובולס בצק חי סדרתי,מבצק פיצה עד בצק פריך.לא מתאפק שהבצק ייצא מהתנור.


תכירו את אולגה מהבלוג הטרי המרכיב הסודי.אולגה,בלוגרית חיננית,מתעדת בצילומים ובהסברים את כל בישוליה בבית.




בהמשך,כל שאר הדברים שהכנו היו על טהרת המתוק.
פאי טופי ובוטנים,עוגת פרלינה ומרציפן,עוגיות שקדים וקינוח של מרנג רך עם רוטב מנגו ומוס שוקולד לבן.
מאיה,בוגרת בית ספר גבוה לבישול בארה"ב,מסבירה ומלמדת היטב,הדגימה והכינה יחד איתנו את כל המטעמים הנ"ל.


                                                                             ערימת בלוגרים







 תכירו את הדר מהבלוג הדרלינג,מנשנשת סדרתית והיא לא מבשלת חס וחלילה,היא רק כותבת.





תכירו את שי ,בחורה עם חיוך רחב מהבלוג תשוקה בתבנית אפייה,שבו היא אופה ואופה ואופה...


רגע האושר הגדול הגיע כשקיבצנו את כל הקינוחים שהוכנו יחדיו,האות ניתן וקפצנו עליהם כמו עדר של בלוגרים מורעבים(למה כמו?).

לסיכום ניתן לומר לאור מה שראיתי,דן גורמה הוא מקום ראוי ללמוד בו ברמה גבוהה כהכנה לחיים האמיתיים בעולם הקולינריה,כי בארצנו הקטנטונת שבה עולם הקולינריה משגשג,ראוי שיהיו מקומות גידול טובים שייצאו משם שפים גדולים.


                                                                              רגע של נחת.


תגובות

ביסטייל אמר/ה…
יו
צילמת אותי אוכל בצק?
עכשיו אמא שלי תגלה לאן נעלם לה הבצק
חחחח

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש