ביקור ברוסטיקו








במסגרת פסטיבל דלועים שחוגגים כעת במסעדת רוסטיקו,ביקרתי שם השבוע בסניף שנמצא ברוטשילד.
כיאה למסורת איטלקית,חגיגת חומרי גלם בעונתם ויצירת פסטיבל סביב אותו חומר גלם,עשו כך במסעדה סביב הדלעת,ירק קצת מקופחשלא תמיד מוצא את עצמו במטבחים ביתיים או במסעדות.



להתחלה שלקתי מרק של דלעת וערמונים קצוצים בתחתית הכוס עם חיזוק של שמן כמהין,מרק נעים והתחלה טובה לארוחה.


 א"כ ברוסקטה משוחה בפסטו,פרוסת דלעת אפויה,גבינת בושה,עגבניה צלויה,פרמז'ן ואורוגולה.
אם אוכלים כל דבר בנפרד המנה מפוספסת,אם אוכלים את הברוסקטה על שלל מרכיביה,מתקבלת אחלה מנה.
 החולשה לפיצות שלי כה עזה שרק למנה הזו חיכיתי שתגיע כבר לשולחן.
פיצה קריספית עם פרוסות דלעת צלויות וגבינת גורגונזולה,עם סלייסים של פלפל חריף לאקסרא עוקצנות בפה,הייתה מצויינת ונגמרה מהר כלא הייתה.
 בעיקריות-דניס עם קרם דלעת וברוקולי ופילה בקר בפירה דלעת ורוטב פטריות היו סטנדרטים אך טובים.


 בקינוחים-קראמבל דלעת טעים ביותר עם גלידת וניל ממש רכה וחלקה בפה,היה קינוח באמת הולם לסיום חגיגת דלעות.
בארצנו אנו לא רגילים יותר מידי לשילוב ירקות בקינוחים,בארצות אחרות הדלעת מככבת,לרוב בפאי,חובה לנסות.

אמרנו איטליה,אמרנו טירמיסו.טירמיסו קרמי ביותר,עדין ולא מכביד השלים את הסאגרה הנהדרת הזו.
רוסטיקו לא מתיימרת,המטבח והאוכל מחוספס וגס במובן הטוב של המילה,האווירה כאן מרגישה מאוד חמה ונעימה והצליחו כאן גם כן להרים את הדלעת למקום של כבוד בארוחה שלמה.כדאי.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש