להכין מסקרפונה בבית

התחשק לי להכין מנה כיפית עם גויאבות שאני מאוד אוהב לאכול אותם לרוב טריות כמו שהם.
אז הכנתי ריבת גויאבות עדינה ביותר עם מינימום סוכר רק בכדי להדגיש את טעם הפרי ולקבל קרמול עדין.
כבת לוויה נעימה החלטתי להכין מסקרפונה שמאוד קל עד כדי מגוחך להכין אותה.
מסקרפונה היא גבינה מאוד שמנה,40 אחוז שומן שאותה מכינים משמנת מתוקה.מבשלים שמנת ועל כל 250 מ"ל שמנת מוסיפים כף מיץ לימון לבישול.זה די אבסורד אבל הלימון המתיק את השמנת במקום לתת לה חמיצות.השמנת אינה מתפרקת והיא מסמיכה יותר.בישול של 5 דקות מספיקות וזה הכל.מקררים ואז מניחים בבד חיתול עם מסננת לכל הלילה.
אני הכנתי דמי-מסקרפונה,זאת אומרת סיננתי לכמה שעות והמסקרפונה יצאה במרקם סמיך אך לא מוצק לגמרי שנעים לאכול אותה קרה עם ריבת הגויאבות החמה.שווה לנסות

תגובות

עדי אמר/ה…
הכנתי עכשיו נשאר לחכות כל הלילה ולראות איך יצא!! (
שובב קולינרי אמר/ה…
קדימה,נחכה
Unknown אמר/ה…
לא יאמן שמסקרפונה עולה 23 ש"ח לקופסה של 250 גרם ושמנת מתוקה וכף לימון עולה 9 ש"ח..
‏אנונימי אמר/ה…
למה לא לסנן שמנת חמוצה 28%? לא ייצא מסקרפונה?
שובב קולינרי אמר/ה…
כי שמנת חמוצה היא חמוצה ולא מספיק שומנית

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש