זמן התפוז דם

יש המספרים שבשנות החמישים ארצנו הייתה מלאה בפרדסים של תפוזי דם,אך רבנים ראו בפרי כאילו היה טמא ואסרו על אכילתם.כך התדלדלו הפרדסים כמעט לאפס.
היום ניתן לפגוש אותם בעיקר בשווקים,שצבעם נע בין צבע של אשכולית אדומה לצבע אדום עז כדם.
אני בקטע של טפיוקה בזמן האחרון ונראה לי טבעי לשלב בין הטפיוקה לתפוז דם ליצירת קינוח קליל.
צמצום קל של מיץ התפוזים והסמכה קלה יחד עם שמנת מתוקה יצרה נוזל מצוין וארומטי בשל שילוב גרידת התפוז גם כן ברוטב.
מה שנותר הוא לערום פירות קרים חתוכים מעל הטפיוקה החמה ליצירת קינוח מענג.

תגובות

רוטב לסלט עוף אמר/ה…
אההה תפוז דם!!! מעולה, נראה כל כך טעים!
תודה על הפוסט

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש