פינוק ליום שישי

יום שישי,כשהוא פנוי לי,הוא הזמן לפנק את שירי.
בקבוק יין לבן נפתח וארוחת טעימות ביתית החלה להתגלגל על השולחן-
מרק גזר ובטטה עם ספירות מתפצפצות של טבסקו שנותנות את הקופצניות למרק.
חציל עבה מטוגן,מעין סטייק חציל על ציזיקי,עגבניות צלויות וראשד.
תאנים באפייה קצרה עם גבינת קממבר,אגוזים וחומץ בלסמי מצומצם.
ניוקי וארטישוק טרי,הגיע העונה סוף סוף,עם כוסברה ואבן יוגורט שהתגרדה על כל המנה מלמעלה.


לסיום,סלק אפוי עם בשר ובהרט,עם רוטב סמיך של רימונים וטפיוקה,כן- טפיוקה.
בסוף,פרוסות דקיקות של תפוח עץ שהושרו במי סוכר ומיץ לימון,שמהם הכנתי "רביולי" במילוי ריקוטה וטונקה,אותם הושבתי על גלידת פירות יער.
היין נגמר,הבטן מלאה,שנת צהריי שישי החלה...

תגובות

יובל אמר/ה…
את העניין של הטפיוקה בתבשיל אני בטוח הולך לנסות, נראה מטריף (ויש גם חברים שמוכנים להרוג בשביל קינוח טפיוקה ונראה לי שזה יכול להיות טוויסט מגניב).

אתה יכול להרחיב בנושא הרביולי - איך בדיוק? זה שתי פרוסות מודבקות? או שאתה קולף ספירלה עם קולפן?
מאיר אמר/ה…
הי יובל
התפוחים הם פרוסות דקות שהונחו אחד על השני עם מילוי במרכזם מבלי צורך באטימתם הרמטית או בישול נוסף א"כ
‏יפני אמר/ה…
יאללה מכבי

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש