ט"ו בשבט




לכבוד ט"ו בשבט,אבל בלי כל קשר לט"ו בשבט,הכנתי היום קינוח.קינוח שלוקח את מרכיבי הקרם שניט,שהרבה אוהבים להכין מבצק עלים אפוי מוכן ואינסטנט פודינג ופשוט מוגש אחרת.כאחד שלא השתמש אף פעם באינסטנט פודינג,הכנתי קרם פטיסייר שלתוכו קיפלתי שמנת מוקצפת בתוספת ברנדי.לזה הצטרף בצק עלים שרודד עם אבקת סוכר ונאפה עם מגש עליו שלא יתרומם ויישאר דק,עד שנהיה קריספי.אז מגיע השלב הכיפי,כשהבצק יתקרר ,לרסק בידיים את הבצק לפירורים.כך ,בקערה הגשתי את הקרםשיתלווה עם תותים וגם מרנגים קטנים שהכנתי.מלמעלה פיזרתי בנדיבות פירורים של בצק עלים עם אבקת סוכר.הגרסה הזו יותר קלילה ויותר נוחה למאכל מהגרסה הקלסית.
לפטיסייר-
500 מ"ל חלב
4 חלמונים
100 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
מקל וניל

מרתיחים חלב,סוכר,וניל.מערבבים לחוד חלמונים,קורנפלור עם 2 כפות חלב.עושים השוואת טמפ',ז"א מזלפים מעט מהחלב החם לחלמונים בטריפה מהירה,ואז מחזירים את כל התערובת לסיר על אש נמוכה.טורפים עד לקבלת קרם סמיך.מקררים.מקציפים 400 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת חזקה.מערבבים את הקצפת עם הקרם פטיסייר.
לבצק-מרדדים בצק עלים לדף דק מאוד בין שתי ניירות פרגמנט,תוך כדי פיזור עדין של אבקת סוכר.אופים בתנור ב180 מעלות,כשהבצק עדיין מכוסה עם נייר פרגמנט ומונח עליו מגש כבד שימנע ממנו לתפוח ולהתרומם.אופים עד לקבלת בצק חום זהוב ויבש.מקררים ושוברים את הבצק בידיים לפירורים.בוזקים אבקת סוכר.מגישים עם הקרם בתוספת פירות.

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
אהלן,
יש מצב לתת מתכון מסודר?
תודה,
אייזיק.
שובב קולינרי אמר/ה…
צירפתי מתכון לפוסט עצמו,בכיף אייזיק

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש