מעשה בחציל ותות עץ




זמן התות עץ הגיע ואצלי מתחת לבית ישנו עץ שלו אני מצפה בסבלנות לסוף החורף ועם בוא האביב לראות את עליו מלבלבים ואת התותים מתחילים לגדול לפרי עסיסי ומתוק.

אז מעבר לנשנוש אינסופי של התותים,שילבתי אותם גם בסלט חצילים,חצילים שנקלו על אש גלויה ואז נקצצו עם שום,שמן זית,לימון ומלח,גם פלפלים שקליתי הצטרפו לחגיגה,יחד עם הרבה טחינה גולמית,כוסברה,זעתר טרי והתותי עץ שנותנים טוויסט לעלילה.בנוסף אפיתי שערות קדאיף עם שמן זית עד להשחמה קלה והוספתי לסלט כאלמנט פריך ונעים.ככה מקבלים את הקיץ.


1 חציל גדול קלוי
1 כף פלפל חריף קצוץ
מיץ לימון מלימון אחד
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי כוסבה
חופן עלי זעתר טריים
תותי עץ-כל המרבה הרי זה משובח
2 כפות טחינה גולמית
1 פלפל קלוי
שמן זית
 מלח
100 גרם שערות קדאיף

הכנה-
מערבבים שערות קדאיף עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח ואופים בתנור בחום 180 מעלות עד להשחמה קלה.מניחים בצד.מערבבים חציל קלוי עם מלח,מיץ לימון,שום ופלפל חריף לפי הטעם.מניחים על צלחת.קוצצים גס את הפלפל קלוי,מתבלים במעט מלח ומפזרים מעל החציל קלוי.יוצקים טחינה גולמית על הצלחת עם החציל והפלפל,מפזרים קדאיף,תותי עץ,כוסברה וזעתר,מזלפים על הכל שמן זית.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש