לחם שוקולד


שקד הוא זה שנתן לי את הרעיון ליצור לחם שוקולד,לכבוד יום פעילות עם המשפחה בבית ספרו,זאת לאחר ששאלתי אותו איזה דבר מעניין כדאי להכין.
לחם השוקולד מפיץ ריח של עוגה,טעם שמזכיר עוגה אך הוא לחם לכל דבר.מלבד קקאו העשרתי אותו בשוקולד מומס לתוך הבצק ולאחר התפחה גלגלתי יחד עם חתיכות שוקולד קצוצות גס.
חלק מהבצק השחרתי בעזרת אבקת צבע מאכל שחור טבעי,מה שנתן מראה מרשים ומזעזע כאחד.
מומלץ לאכול את הלחם מיד אחרי ההוצאה מהתנור כששברי השוקולד בתוכו נמסים וחמים,פרוסת לחם עם שוקולד-גרסת השובב.



לחם שוקולד

קילו קמח
100 גרם סוכר
5 גרם מלח
600 מ״ל מיים
50 גרם אבקת ככאו כהה
100 גרם שוקולד מריר מומס
30 גרם שמרים טריים

100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות גסות

 לשים את כל המרכיבים במיקסר,מלבד השוקולד המומס והשבור,למשך שבע דקות,תוך כדי לישה מוסיפים את השוקולד המומס ולשים עוד חמש דקות.מתפיחים שעתיים,לשים את הבצק עם שברי השוקולד ויוצרים כיכר,מתפיחים לחצי שעה ואופים בחום 200 מעלות למשך 40 דקות.








תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש