קציפת כבד אווז
כבד אווז הוא חומר גלם שנח לעבוד איתו,גם פיזית וגם מבחינה
רעיונית,המשחק איתו יכול להיות ממנה ראשונה ועד קינוח.הכבד אווז לרוב ישודך עם
דברים מתוקים(אך לא תמיד)שמשתלבים היטב עם השומניות שבו,כך שהגבול הדק בין מנה
ראשונה לקינוח לעיתים נשבר.
לאחרונה צירפתי לרשימה גם קציפת כבד אווז,התהליך הוא פשוט,צורבים קוביות
כבד אווז וטוחנים עם שמנת מתוקה ומלח\א"כ מכניסים את התערובת לסיפון וזה
הכל.אפשר לשלוט בחוזק הטעם של הקציפה,יותר כבד,פחות כבד,קצת דבש או סוכר להמתקה
עדינה.הקציפה שמתקבלת אוורירית ומפתיעה,הכי קל היה לי לשדך אותה עם שרימפס
שמתחברים טוב יחדיו.ניתן לשלב עם דגים,בשר וכו'.
לקציפה-
200 גרם כבד אווז חתוך לקוביות
400 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
כף דבש
מקפיצים במחבת את הכבד אווז לשתי דקות,מוסיפים את השמנת,מבשלים לשתי
דקות,מוסיפים מעט מלח ודבש.טוחנים בבלנדר למחית חלקה לזמן קצר ביותר בשביל שהכבד
לא יתפרק מהשומן הרב שבו.מעבירים לסיפון עם בלון גז אחד.
ניתן לפעול בעוד שיטה,קצת יותר מורכבת-בדומה להכנת טרין,אפיית כבד ב80
מעלות בתנור בתוך תבנית טרין או אינגליש קייק ואז טחינת הכבד עם השמנת או בישול הכבד
בוואקום במשך חצי שעה ב-60 מעלות ואז טחינה עם שמנת.
תגובות
קוראת נאמנה