ביקור ב״גורמה שופ״








את גורמה שופ הכרתי כשהגעתי למקום ביום שטוף שמש נעים בשביל לנשנש משהו קליל לצהריים.
המעדנייה נמצאת בסוף אבן גבירול,נראית מבחוץ כמקום קטנטן ומזמין ומבפנים...עוד יותר.
את המקום מנהלים מיכאל ופלוראנס,זוג צרפתיים בדם, שמקבלים בחום ואהבה ובמבטא צרפתי חמדמד את המוזמנים.
הפנינה הזו מכילה מכל טוב,נקניקים,גבינות מיושנות ומעלות ארומה,מקרר עם קריצה לאיטליה ובו חומץ בלסמי,פסטות טריות,ניוקי,רטבים ומטבלים.כל הדברים במעדנייה למכירה ובנוסף ישנו תפריט מנות קלילות על טהרת מוצרי המקום.




הצצה לתפריט גילתה מגוון של פלטת גבינות, בשרים, מנות המבוססות על גבינות,דגים ועוד בנוסח צרפתי שנושק לאיטלקי.יחד עם זאת ישנם יינות להשלמת החוויה.
פתחנו במוצרלה בורטה,מלכת המוצרלות,שבהכנה מיוחדת המוצרלה מגולגלת וממולאת בשמנת מתוקה ושבבי מוצרלה,נקשרת בסרט מלמעלה ונוצרת מוצרלה רכה,עשירה בטעם שנבצעת ונחשול שמנת נשפך ממנה.
למוצורלה הוסיפו מסביב עגבניות שרי,בשר לימונים ומלח גס שכל אלה ישלימו מנה נהדרת שלא צריך לטרוח בה בשביל שתהיה מושלמת.



לאחר מכן הוגשו לנו ברוסקטות גבינת עיזים עם זיתים,בזיל וארטישוקים ולצידם צלוחית עגבניות מיובשות.הלחם הטוב עם הגבינה והארטישוקים יצרו פרוסה מענגת ביותר.


הפינאלה,הלהיט שלדעתי צריך להגיע רק בשבילו-פואה גרא כמהין.
הפואה גרא,טרין של כבד אווז יכול להגיע עם או בלי כמהין,אך ברור שאם יש את האופציה אז שאני אקח את הפואה גרא עם הכמהין.

פרוסת הכבד מגיע עם ריבה וטוסטונים,הטרין עצמו רך,עשיר,נימוח ביותר וארומות כמהין מטורפות זולגות ממנו.מריחה של הטרין על הבאגט החם ולשנייה,ממש לשנייה בעוד אני מסתכל על הצלחת עם הפס המוזהב והאופי הקלאסי שלפניי,הרגשתי שאני בביסטרו בפריז.
בתפריט יש עוד כמה דברים מעניינים ששווים בדיקה,אולי לפעם הבאה.
גורמה שופ היא מעדנייה חיננית ביותר עם אווירה שמוציאה את הרחוב הסואן לגבולות צרפת
ועושה את זה בהרבה חן.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש