תחרות טבחים 2013





כמו (כמעט)בכל שנה,השבוע ערכנו תחרות בין הטבחים ב"מסה",תחרות בה כל טבח יכול לבוא לידי ביטוי ולהפגין את כישוריו ,הפעם הנושא היה -דגים נאים.

במסה כ-30 טבחים ,לתחרות הוגשו 20 מנות,כך שהיה מגוון רחב של מנות,הן בכמות והן בשלל הסגנונות והרעיונות.
צוות שופטים מצוין שהרכבנו כלל את -מאיר אדוני,ירון קסטנבאום,יורם ניצן,שגב משה ואיציק המל אחד מהבעלים של מסה.כל שופט צויד בחוברת דפים בה הוא מדרג כל מנה על פי-טעם,פרזנטציה,מקוריות והתרשמות כללית.
התחרות ,חוץ מהכיף,ההנאה והגאווה,היא נושאת פרסים כמובן ושלושת המקומות הראשונים נהנו מפרסים שווים של מערכת קולנוע ביתית למקום הראשון,מקום שני עם ארוחה במסעדה כלשהי בעיר ומקום שלישי-שובר קנייה לחנות של כלי מטבח מקצועיים.

בצהרי היום שהסרוויס עדיין בעיצומו החלו לנהור טבחים למטבח,לשקוד על יצירותיהם,רובם במתח ובהתרגשות,קוצצים,טוחנים,מייבשים,חולטים,משתדלים לעשות כמיטב יכולתם.





אנו הסו שפים ייעצנו ועזרנו בגיבוש רעיונות,דאגנו לכל חומרי הגלם שנדרשו לתחרות ובזמן התחרות גם בסיוע בהרכבת מנות.



                                                           אנוכי,מתזמן את המנות ליציאה

ממתינים לאות הפתיחה
הלבשות אחרונות


יפות יפות שבא לבכות


התחרות החלה לצאת וכך גם המנות אחת אחרי השנייה.צוות השופטים לקח את המשימה בכובד ראש,נתנו הערות בונות שאותם גם כתבו על דפי הדירוג שאחר כך הגיעו אל הטבחים,נהנו ממגוון גדול של מנות ואף לקחו השראה.



אחרי שקלול כל הציונים של השופטים נבחרו 3 הזוכים הראשונים,שהם-

במקום הראשון-מור,עם מנה של כיסוני אינארי אותם היא דאגה לייבש,למלא בדג נא וקולורבי,על קרם שום שחור,מזרק עם חומץ שזיפים וטוויל מדליק של כרוב סגול.



במקום השני-ורדה,עם מנת שתי וערב בין טונה ואינטיאס,מקדמיה מקורמלת,טוויל טפיוקה,אספרגוס ואשכולית.
במקום השלישי-ארצ'י,עם מנה עזת הטעמים של פיתה הודית עוטפת דג נא עם יוגורט ועמבה וצ'אטני לימונים.




והנה שאר המנות -

 תום-אינטיאס,יוגורט עם תפוחים ואניס,סלט סלרי,נקטרינות,פטל,ענבים וקצף קפוא של פלפל חריף
 ניר-אינטיאס,קרם אבוקדו ווסאבי,אטריות סומן,מלפפון ומנגו.
 אלכסיי-טונה על סלט מלון ואפרסק,קרם מלון ושאט סאקי לימון.

  חן-גספצ'ו שקדים,דג עטוף סומק,במיה חלוטה ובמיה בטמפורה,סוכריות שומר צבעוניות וגרניטה  קליפות הדרים


הדר-לחם עשיר בדגנים,סלסת פלפלים ואבוקדו.


 רם-"ברולה" אננס,דג שעוטף סלסת פירות וגרניטה מלון


 מיכאל-סשימי ערבי,יוגורט,עגבניות,סלט טאבולה עם חמוציות וקשיו,פיתה קרועה פריכה.ווו


 דור-טונה בציפוי בוטנים,קרם משמש ,סלטון נבטים וכוסברה ורוטב על בסיס סויה וסילאן.
 טל-טל היא קונדיטורית וזה די ניכר במנה-כדורי שוקולד לבן ואניס במילוי פטל,טפיוקה וג'ינג'ר,פיננסייר טרגון ומוסקט וזביון לימון.
 אביב-טונה עטופה שומשום,קרם מנגו,סלט קינואה ויוגורט.


 ניצן-רביולי ירקות במילוי טונה וג'ינג'ר,סלטון חמוצים סיניים ומטבל יוגורט
 סימן-קרם חציל וסילאן,דג נא עוטף ירקות טריים,זיתי טאסוס מסוכרים ומסביב מלח פרחים.


                                                                     הציפיה
                                                                    ההחלטה
 דודי-אינטיאס,קציפת יוגורט וגבינת בושה,ריבת סלק וטוויל שום ופרמז'ן.




 דניאל-דג נא שמעליו כדור שוקולד מריר שוחה ברוטב תפוזים עדין,פלפל חריף ופילה תפוז.




 אושרי-אינטיאס,יוגורט ושומר,אשכולית מקורמלת,אנדיב וסלט טאבולה עם עראק.
                                                                      ההתדיינות
 זהבה-סשימי מרוקאי,יושב על רוטב לימונים והריסה,תאנים מקורמלות,שום מוחמץ ופילה תפוז.
 דורי-פרלין של טונה,ז"א חצאי כדורים של שוקולד עם טונה,קרם רימון,יוגורט וגרניטה שקדים ויוזו.




סך הכל כיף של תחרות,כל הכבוד לטבחים על היצירתיות ועל הרמה הגבוהה ולאלו שלא זכו,לא להתבאס,רק כך גדלים מלמידת טעויות וקבלת הערות,צריך רק סבלנות.
                                   
                                                                     זהו,מה ,אתם עדיין כאן?



תגובות

‏ורדה כהן אמר/ה…
מאיר , זה היה נפלא. חן חן! היה כייף . אין על הצוות של מסה! גאווה!!
אמנון אמר/ה…
קסם של מנות...קסם של אנשים
שבת שלום
‏אמיר אמר/ה…
שאפו להנהלה של מסה. זה לא מובן מאליו. מבצע כזה כרוך בעלויות לא מבוטלות.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש