בטטה וטונקה

על פולי הטונקה כבר הרחבתי כאן בעבר,גם כן על הגלידה המושלמת שהכנתי בעזרתם.לטונקה טעם וניחוח משכר שבהתחלה ניתן להגדירו כארומה של אמרטו,אך א"כ מתגלים עוד ריחות מוכרים כמו קינמון,וניל,אולי קצת הל.
השבוע,לאחר שכבר הכנתי בימים הגשומים האחרונים מרק עוף בריאותי נגד כל חולי השפעת סביבי ,מרק מינסטרונה עשיר בקטניות,מרק עדשים ומרק ארטישוק ירושלמי,הכנתי מרק בטטה מבושם בטונקה.
המרק החל בצליית הבטטה בסיר להעצמת הטעמים ולהדגשת המתיקות של הבטטה,יחד עם שומר ולמון גראס.פול אחד של טונקה בתוך המרק הספיק לבשם סיר שלם.לאחר שהמרק נטחן למחית חלקה,הגשתי לשירי כף טעימה מהמרק ולאחר גרגור המרק בפה והעלאת האינפורמציה למח בכדי להבין מה הולך פה,היא הצהירה-"יש לזה טעם של עוגה"...!
לאחר שגם אני טעמתי את המרק יכולתי להבין למה היא התכוונה.מרב עושר הטעמים ובשילוב עם מתיקות הבטטה המרק הרגיש כמו טעם של עוגת דבש ותבלינים.את המרק הזה יש לאכול במנות קטנות מפני שיש לו "גוף" וטעם מלא מאוד,אך טעים מאוד.בטעימה חוזרת שלי עם הוספת מעט קארי למרק,כאילו חסרים לו טעמים,המרק היה אפילו טעים יותר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש