לחשוב קצת אחרת


איך ליצור קרם תפוז?השאלה הזו עלתה לי כמה וכמה פעמים,והרעיון הכללי הוא איך ליצור מחומר גלם נוזלי קרם יציב וחלק.
ישנה טכניקה שבה מוסיפים אגר אגר במינון נמוך לנוזל,הנוזל נקרש,ואז נטחן לקרם.
לאחרונה עשיתי זאת עם תפוז וחלב קוקוס,המרקם מצוין,הטעם נהדר,וכך אפשר ליצור קרם מכל דבר.


500 מ"ל מיץ תפוזים
100 מ"ל חלב קוקוס
5 גרם אגר אגר
מרתיחים מיץ תפוזים ומצמצמים עד לקבלת 300 מ"ל מיץ מרוכז.מוסיפים חלב קוקוס ואגר,מבשלים עד להיטמעות האגר.מניחים את הנוזל בכלי,במקרר,כחצי שעה עד להתייצבות.טוחנים בעזרת בלנדר למרקם חלק.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש