דלעת וסטיקי רייס


מכירים מנגו וסטיקי רייס? אז רק עם דלעת מקורמלת במקום מנגו. מסתבר שזה הקינוח המקורי עוד לפני שהמנגו נשכב על האורז הדביק ושחה בחלב קוקוס מתקתק.

וזה נפלא, וזה פשוט להכנה, מבשלים את הדלעת במי סוכר ותבלינים, עד שהדלעת ספוגה ומקורמלת. רוטב של חלב קוקוס משלים את החגיגה, במקרה שלי הוא נצבע בכחול בתוספת פרחי אפונת הפרפר. הרבה אנשים נמנעים להכין סטיקי רייס בבית מחוסר הצלחה או עצלות, אז הנה מתכון והסברים.


לדלעת- 

קילו דלעת מקולפת וחתוכה לפלחים או קוביות גדולות

ליטר מיים

חצי קילו סוכר

2 מקלות קינמון

4 תרמילי הל

כפית אגוז מוסקט טחון

2 יח׳ ציפורן


לסטיקי רייס-

אורז תאילנדי( מסוג קלרוז, ככה הוא נקרא באריזה)


לרוטב-

פחית חלב קוקוס

4 כפות סוכר


מניחים בסיר את הדלעת, מים, סוכר ותבלינים, מרתיחים ומבשלים כחצי שעה על בעבוע עדין, חשוב לא לערבב שהדלעת לא תתפרק. מצננים ומעבירים למקרר עם הנוזל לספיגת טעמים.


לסטיקי רייס-

משרים את האורז במיים ל5 שעות לפחות, או ללילה.

מסננים ושוטפים את האורז, מניחים את האורז במסננת, מתאימים סיר לגודל המסננת, ממלאים את הסיר במיים רותחים ואת המסננת עם האורז על הסיר, מכסים במכסה או בנייר כסף שיסגור את הסיר הרמטי, מאדים ל20 דקות.


מרתיחים חלב קוקוס עם סוכר ומצמצמים לרוטב מעט סמיך. מצננים.


להגשה- מניחים ארוז דביק חם בקערה, מעל מניחים חתיכות דלעת ויוצקים רוטב חלב קוקוס בנדיבות.

ניתן להוסיף מעל קוקוס טחון, או שבבי קוקוס קלוי.




 זה 

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
מה הקשר לקלרוז?! צריך אורז תאילנדי דביק (glutinous rice). אלו שני זנים שונים מאד. כמו שלא היית עושה עם ריזוטו עם אורז לסושי, לא עושים אורז דביק עם זני ג׳פוניקה
שובב קולינרי אמר/ה…
יש תתי זנים לאורז, אינדיקה הוא אורז שלא נדבק, ג׳פוניקה הוא האורז הדביק המתאים לרוב גם לסושי, אורז דביק תאילנדי הוא זן אינדיקה מיוחד שתכונותיו מתאימים יותר לג׳פוניקה וממנו עושים סטיקי רייס, בארצנו הקטנטונת לא ניתן להשיג כל אורז בכל מקום, ומכיוון שאני לא רוצה להטעות אנשים שיילכו ויכינו סטיקי רייס מאורז תאילנדי של סוגת כי זה לא עובד איתו, הקלרוז הוא פיתרון מצוין ונותן תוצאה מצויינת, ולמדתי זאת מתאילנדים בארץ ומסעדות תאילנדיות שמשתמשות באורז זה.

רשומות פופולריות